Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON INCIDENTA U KNINU

Orepić: Policija će postupati prema zakonu, a povjesničari neka odrede što je ZDS

Vlaho Orepić
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
1/2
06.08.2016.
u 18:57

S gnušanjem odbacuje pokušaje političkog prisvajanja i zamijećene egzibicionizme koji su 'nekulturni, primitivni i štete Hrvatskoj'

"Djelovanje policije tijekom obilježavanja obljetnice akcije Oluja bilo je s dva cilja - zaštita dostojanstva operacije Oluja, a drugi je zaštita javnog interesa i javnog reda i mira. Oba cilja su ostvarena", izjavio je za N1 ministar unutarnji poslova Vlaho Orepić.

Dodaje kako s gnušanjem odbacuje pokušaje političkog prisvajanja i zamijećene egzibicionizme koji su "nekulturni, primitivni i štete Hrvatskoj".

Poručio je kako su sva postupanja napravljena u skladu sa Zakonom, no taj Zakon nejasno pozicionira uzvik 'Za dom spremni'.

Tvrdi kako na pitanje što je uzvik zapravo i treba li se smatrati kaznenim djelom odgovoriti trebaju povjesničari i pravosuđe. Rekao je i kako ne zna detalje uručivanja kaznene prijave pjevaču Marku Perkoviću Thompsonu.

"Ništa ne može baciti sjenu na veličanstvenu atmosferu i pobjedu. Na marginama tog događanja uvijek ćemo imati egzibicioniste, ali to ne može ukaljati ugled operaciji Oluji i narodu", kaže Orepić, naglašavajući još jednom kako upravo zbog svih kontroveznih tumačenja zakon treba jasno definirati, a ne prozivati postupanja policije. 

Izjavio je i kako je osobno zabranio prosvjed u Zagreb, koji se održao dan prije obljetnice u Kninu.

"Taj prosvjed je policija zabranila, tj. osobno sam ga zabranio jer je imao za cilj omalovažavanje Oluje, a prikrivati se pod bilo kakvim udrugama ili uskraćivati drugima prava zbog onog što se želi sebi, nije primjereno"

>> Građanima na proslavi u Kninu osam policijskih prijava

Ključne riječi

Komentara 56

PP
pp
19:08 06.08.2016.

Dajte više prestanite s bedastoćama. Za dom spremni nije "govor mržnje i pozivanje na mržnju" već hrvatski pozdrav. I dosta!

DU
Deleted user
19:17 06.08.2016.

"Za Dom spremni" ratni je poklić koji se koristi samo u slučaju kada prosrpski fašisti napadnu Hrvatsku. Prošlo stoljeće napada je bili pregršt trenutno iz Srbije politički smjer ne odustaje od napada niti u 21.stoljeću!

SO
Somelier
19:39 06.08.2016.

Zašto se nebi sproveo referendum u vezi pozdrava ZDS. Jednom to treba riješiti. ZDS koristili su naši branitelji u Domovinskome ratu a pojedine udbaško,srpsko, komunističke strukture hoće to ukinuti. Kuna je kao valuta prvi puta korišćena u NDH ali nitko je se ne želi odreči.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije