Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE IZ STRANKE

Stranka Pametno: kninske incidente adekvatno kazniti

Knin
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
1/6
06.08.2016.
u 17:17

"Uz već standardnu ikonografiju, ove smo godine vidjeli i spaljivanje tuđe zastave, fašističke pozdrave uzdignutom rukom, a dan nakon koncerta na kojem se skupljao novac za obnovu vukovarskog Vodotornja, svjeočimo i tome da zamjenik ministra u Vladi u ostavci Robert Pauletić brani takvo ponašanje"

Izvanparlamentrana stranka Pametno u subotu je osudila kninske incidente poručivši kako ih treba adekvatno kazniti.

"Hrvatska država utemeljna je na antifašizmu i takve incidente ne da treba osuditi, već i adekvatno kazniti i osuditi", poručuje Pametno, upozoravajući da su incidenti u Kninu, nakon službene proslave 21. obljetnice Oluje, dosegnuli "novu i sasvim neprihvatljivu razinu za građansko društvo, kakvom težimo".

"Uz već standardnu ikonografiju, ove smo godine vidjeli i spaljivanje tuđe zastave, fašističke pozdrave uzdignutom rukom, a dan nakon koncerta na kojem se skupljao novac za obnovu vukovarskog Vodotornja, svjeočimo i tome da zamjenik ministra u Vladi u ostavci Robert Pauletić brani takvo ponašanje", navode iz te stranke.

Policiji predbacuju da u petak, u postupanju prema izgrednicima, nisu vidjeli "niti malo odlučnosti". "Iz postupanja prema Marku Perkoviću Thompsonu vidi se da policija nije imala iskrene namjere osuditi poigravanje s ustaškim pozdravom", tvrde iz stranke Pametno.

 Predsjednici Republike poručuju da bi trebala štititi ustavni poredak zemlje, a ne "nastupati kao na predizbornom skupu i to uvijek iste stranke".

>> Thompson sinoć zaradio policijsku prijavu zbog stihova 'za dom spremni'

Komentara 33

Avatar Peterančan
Peterančan
17:30 06.08.2016.

Ako su ti iz strančice pametno imalo pametni, kaj je jako mala vjerojatnost, nek si lepo spakiraju kofere i otputuju pametno tam od kud im potiču geni, a Hrvate i Hrvatsku nek puste na miru i nek ne pametuju, jerbo nit imaju sa čim niti takvi imaju pravo nama pametovati.

NO
Noštromo
18:02 06.08.2016.

Stranka Pametno je minorna strančica, za koju se malo zna i u Splitu otkud dolazi.

SO
Somelier
17:48 06.08.2016.

Prije bih nazvao stranka g lupo a ne pametno. Zašto ne nabroje stvarne incidente jer desetak privedenih na 100 tisuća je manje nego na seoskome derneku. Takove nazovi stranke od tri člana treba zabraniti u Hrvatskoj jer pridruženi Pupovcu, Milanoviću, Vučiću i Dačiću stvaraju pomutnju i razdor u Hrvatskoj. Svakoga onoga tko tvrdi da je pozdrav ili poziv "Za Dom Spremni" incident treba pritvoriti jer to stvara pomutnju pošto ZDS nije zakonom zabranjen.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije