Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON INCIDENTA U KNINU
Povratak na članak

Orepić: Policija će postupati prema zakonu, a povjesničari neka odrede što je ZDS

S gnušanjem odbacuje pokušaje političkog prisvajanja i zamijećene egzibicionizme koji su 'nekulturni, primitivni i štete Hrvatskoj'

Komentari 56

PP
pp
19:08 06.08.2016.

Dajte više prestanite s bedastoćama. Za dom spremni nije "govor mržnje i pozivanje na mržnju" već hrvatski pozdrav. I dosta!

VL
DU
Deleted user
19:17 06.08.2016.

"Za Dom spremni" ratni je poklić koji se koristi samo u slučaju kada prosrpski fašisti napadnu Hrvatsku. Prošlo stoljeće napada je bili pregršt trenutno iz Srbije politički smjer ne odustaje od napada niti u 21.stoljeću!

VL
SO
Somelier
19:39 06.08.2016.

Zašto se nebi sproveo referendum u vezi pozdrava ZDS. Jednom to treba riješiti. ZDS koristili su naši branitelji u Domovinskome ratu a pojedine udbaško,srpsko, komunističke strukture hoće to ukinuti. Kuna je kao valuta prvi puta korišćena u NDH ali nitko je se ne želi odreči.

VL
ME
mek
19:22 06.08.2016.

Ako sam 1990 bio spreman dati svoj život za Domovinu, ne znam tko će mi i danas u tome vidjeti opasnu namjeru ako to ponovim da sam se za domovinu spreman žrtvovati danas kao što sam bio 1990. godine. Po meni je puno opasnije koristiti javne nastupe i medije za govor mržnje i prijetnje koje svakodnevno izriču slijednici ckskh, koji su početka radili protiv Hrvatske i to rade i danas, pa možemo čuti da je RH nastala zaslugom ozn-e, i da je ustašoidno usmjerena, pa čak prijetnje paklom i očitim djelovanjem na rušenju Sabora i Vlade. O tome se šuti i to je dozvoljeno?

VL
Avatar bokolo
bokolo
19:16 06.08.2016.

Spremni smo da branimo dom....Spremam dom da budem spreman....Biti spreman da branim dom.....Dom se brani ako si spreman da ga branis ...

VL
DU
Deleted user
20:02 06.08.2016.

Orepiću preloš ste ministar. Amater. Pa što Mup nije postupao prema zakonu prije dva dana kad su oni "mirotvorci" pokušali organizirat skup na Jelačić trgu koji ste VI zabranili? Zašto ih odmah niste priveli a ne da im dajete medijsku pozornost?? Kaj treba pasti krv zbog vašeg politikanstva i neprofesionalnosti?

VL
KA
kajinx
20:07 06.08.2016.

Vlaho, nekakav nesternik, Orepić: Ne postoji zakon koji zabranjuje Za Dom Spremni. Pitaj Bauka.

VL
BI
bijelocrveni
19:15 06.08.2016.

Za dom spremni

VL
Avatar Idler 3
Idler 3
19:19 06.08.2016.

Čak i više neg realna izjava. Neki se buju uvijek našli "isticat" makar i hičuć se na glavu, a isto tak bude i novinara kaj im to bu glavna vijest. Proslava je bila fenomenalna i to nitko nemre osporit. Isto tak je i "Oluja 95" čista i veličanstvena pobjeda kolko god se neki slični-različiti marginalci trudili prikazat ju drukče !!!

VL
AB
abendblatt
20:27 06.08.2016.

Za dom spremni, ne moze i ne smije nitko zabraniti, to je dio Hrvatskog govora, postojao prije Ustasa i zato nije Ustaski, zabraniti ZDS, je isto zabraniti hrvatski jezik. zabranite diktaturu komunista, to je jednostavnije.

VL
DU
Deleted user
22:07 06.08.2016.

Hrvatski povjesničari se redom svi slažu da su četnici zločinci! Pa eto onaj Porfirije ili kako već je pjevao četničke pjesme i šeta po Hrvatskoj!! Kako si Orepiću?

VL
MA
Manolo46
20:30 06.08.2016.

To obrazloženje ne drži vodu Orepiću. Pjesma "Bojna Čavoglave" nije zabranjena i izvedena je na skupu koji je uredno prijavljen i imao je dozvolu policije, i prema tome nema ni govora ni o kakvom kršenju javnog reda i mira. S druge strane, te ljevičarske udruge bliske SDP-u koje su prijavile prosvjed kojim se traži zabrana slavljenja Oluje nisu dobile dozvolu policije za održavanje skupa, a ipak su se pojavili tamo i provocirali s nekom crnom krpom umjesto da su smjesta uhićenja zbog kršenja zabrane javnog okupljanja. Prošli mjesec imali smo prijavljen skup A-HSP-a u Srbu koji je uredno prijavljen i dobio je dozvolu policije, sve po zakonu, a onda je političkim pritiskom ta odluka promjenjena i A-HSP-ovcima je uskraćena dozvola boravka na toj javnoj površini, oni nisu poštovali tu odluku i uhićeni su.Dakle, potpuno različita postupanja u istim i sličnim situacijama prema dsnima odnosno prema lijevima. A dok zakon bude vrijedio samo za desne a ne za lijeve, ili obrnuto, nema tu sreće, nema tu poštovanja zakona, to je sve skupa politička perverzija i ja smatram da je ta perverzija u režiji hrvatske ljevice i srbijanske vladajuće desnice.

VL
DU
Deleted user
20:47 06.08.2016.

Orepuću, zašto hrvatska policija nije postupala pi zakonu u Srbu, gdje se mahalo srpskim i jugoslavenskim zastavama i bilo mnoštvo kapa sa zvezdom petokrakom?

VL
PO
pozornik66
20:55 06.08.2016.

Jedno :Ako si zabranija okupljanje u Zagrebu protivnicama oluje zašto Policija nije dala prekršajnu prijavu prosvjednicima kao i onima u Srbu nego su ih još zaštitili.Drugo: Zakon nije nejasan ZDS nije reguliran sa zakonom pa samim ne može biti protivzakonit, to je čisto ko sunce. Treće: Šta se tiče politike to nije tvoa stvar, ti nisi političar nego policaja te radi svoj posa po zakonu a nije tvoje da raspravljaš je li taj zakon u redu ili ne

VL
DO
dobarsavjet
20:08 06.08.2016.

Orepiću a šta je sa četničkim pjesmama, jeli to dozvoljeno?

VL
Avatar Tigar63
Tigar63
22:22 06.08.2016.

Zastavnik Orepić nije pronašao crtača svastike , nije pronašao tko mu je iz njegove kuće ukrao zlato i devize , ne zna tko je u Kumrovcu nosio krvave petokrake, ne zna tko je u srbu nosio četničke šubare i kokardekarde ali zato zna sve ono što mu je naložio Milanović preko svog pobočnika Ostojića Ranka.Orepić je možda izašao iz saveza komunista , ali komunizam nikad nije izašao iz njega.

VL
DU
Deleted user
21:12 06.08.2016.

Jel se budu protivnici tog pozdrava odrekli i ustaskih kuna.....jer kuna je izvorni ndh novac ....

VL
PA
Patrizzia
08:08 07.08.2016.

Neka jezikoslovci pojasne kojim izrazom upotrebom hrvatskih riječi čovjek može izraziti spremnost da za svoju domovinu u svakom času je spreman i život žrtvovati , kao što je to hrvatski narod činio od pamtivjeka,a da ne iritira mrzitelje svega hrvatskog .

VL
Avatar Stariribar
Stariribar
22:12 06.08.2016.

Rezultate ćemo znati kad se jave Amerika ( Židovi ) ili Njemačka, kao i u "slučaju Perković", a po našem "pravosuđu i povjesničarima" adio i laku noć.

VL
KA
karlovcankica
01:36 07.08.2016.

Policajac kojemu smeta "za dom spremni" nek skine uniformu i ned se obisi, za drugo nije!

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.