Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽELJKO TUKIĆ

Optužen za ubojstvo svoje bivše supruge u Trogiru nije više u Hrvatskoj, upitno održavanje ročišta

Trogir - Liječnica ubijena u stanu
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
25.08.2020.
u 00:13

Bivša miss Hrvatske Fani Čapalija otkrila je jedan od najvažnijih dokaza u istrazi. Riječ je o tenisicama i čarapama koje je pronašla na plaži.

Željko Tukić (68), optužen za ubojstvo svoje bivše supruge liječnice Asje Tukić (61) koje se odvilo u Trogiru u kolovozu 2018. godine nalazi se u Srbiji, što izaziva sumnju hoće li uopće doći do održavanja prvog ročišta koje bi trebalo biti 14. rujna na Županijskom sudu u Splitu.

Kako doznaje 24sata, Tukić se nalazi u Srbiji, a zadnja poznata adresa na koju je u ožujku uredno primio poziv za suđenje bila je na području Mokre Gore. Ročište se trebalo održati u ožujku, no odgođeno je zbog situacije s koronavirusom.  Nakon toga zakazano je novo ročište. Optuženom za ubojstvo poslan je poziv u srpnju, no taj poziv nije primio, odnosno vratio se na sud. Sad mu je otišao treći poziv, no u kojem je statusu pošiljka, nije poznato. 

Posjećamo, u optužnici Tukića terete da je 6. kolovoza 2018. od 10.35 do 10.50 sati došao u stan znajući da je 61-godišnjakinja sama te je oštrim predmetom izbo po prsima i leđima. Ona je od zadobivenih ozljeda na mjestu  preminula.

Željko Tukić bio je na sprovodu ubijene, samo kako bi ga pet dana kasnije uhitili zbog ubojstva. Njegov alibi je srušila policija jer su ga uočili na snimkama videonadzora trogirskoga kolodvora i benzinske crpke. U Trogiru je nosio bijelu kapu, no svjedok koji ga je vidio na mostu naveo je kako ju nije imao. Kako se navodi u optužnici, očito je da je Tukić nosio kapu u Trogiru kako bi prikrio lice zbog nadzornih kamera.

Žrtva je posljednji poziv uputila optuženom. Naime, njezin mobitel zadnji je poziv zabilježio oko 10.45 sati. Nakon što gosti nisu došli do Asje Tukić kontaktirali su njezinu kćer koja je pak zabrinuto nazvala oca da provjeri gdje je ona. On je bio taj koji je pronašao žrtvu u stanu. 

Bivša miss Hrvatske Fani Čapalija otkrila je jedan od najvažnijih dokaza u istrazi. Riječ je o tenisicama i čarapama koje je pronašla na plaži.  Ona je Tukića često viđala kako tamo dolazi biciklom, a vidjela ga je i tog dana kad je ubijena Asja Tukić. Ispod apartmana na plaži pronašla je dokazni materijal koji je potom predan policiji.  

Podsjećamo, Tukić je prošle godine izjavio nakon što je policija podnijela protiv njega kaznenu prijavu kako on nije ubio svoju bivšu suprugu. 

Ključne riječi

Komentara 2

FA
fajlpz
00:42 25.08.2020.

Optužen za ubustvo i jednostavno otišao u Srbiju? E moja Hrvatska jadna ti si što doživi.

Avatar KORONAŠ
KORONAŠ
00:48 25.08.2020.

Bilo bi čudno da je drugačije. Vidimo i da ubojica Horvatinčić svakodnevno ispija kave i vino po elitnim mjestima, pravomoćno osuđen.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije