Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dario Janković

'Narudžbu svih 20 limuzina dobili smo od stručnih službi u ministarstvima'

Milanka Opačić
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/3
17.02.2014.
u 10:56

Svi smo mi u svojim ministarstvima doista smanjili svoje troškove na najmanju moguću mjeru, kaže Opačić.

Nakon što je Večernji list objavio da se u velikoj javnoj nabavi 1581 automobila nabavlja i 20 super skupih Audija A6, vrijednosti operativnog leasinga od čak 641.000 kuna po automobilu, ministri i dalje pokušavaju uvjeravati javnost da oni nisu naručili takve automobile i kako su im takve automobile naručili neki drugi ljudi.

Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić nedavno je, govoreći o potrebi dodatnih ušteda u državnom proračunu, izjavila da se kao ministrica osjeća poput radnika na minimalcu pa smo je danas pitali misli li da je biti na minimalcu jednako kao voziti se u Audiju A6 30CDI Quatro S-Tronic.

Smanjeni troškovi

– Svi smo mi u svojim ministarstvima doista smanjili svoje troškove na najmanju moguću mjeru i, kada sam govorila o minimalcu, govorila sam kako mi živimo u samim ministarstvima. Mi u Ministarstvu socijalne politike i mladih u zadnjih dvije godine nismo imali nikakvih kapitalnih investicija, a vrlo teško rješavamo čak i situaciju kada negdje prokišnjava krov. Novac imamo samo za socijalne transfere i zato sam rekla da se u ministarstvu osjećam kao netko tko živi na minimalcu – rekla je Opačić.

Foto: Žarko Bašić/Pixsell

Budući da je njezino ministarstvo jedno od rijetkih koje nije naručilo Audi A6, pitali smo je bi li se njezini kolege trebali odreći svih luksuznih limuzina koje su očito naručili.

– Ja nisam radila na toj nabavi i doista vam ne mogu reći nikakve detalje te ne znam ništa o svemu tome. Znam samo dio koji se tiče mojeg ministarstva i 60 automobila koje nabavljamo, a koje jedva čekamo jer naši ljudi više nemaju čime izaći na teren – rekla je Opačić.

S obzirom na to da je premijer Milanović jučer rekao kako ne zna tko kupuje i tko odlučuje u kojemu će se autu tko voziti, tu "enigmu" riješio nam je Dario Janković, šef ureda za središnju javnu nabavu.

Pripremanje postupka

Na pitanje da nam objasni tko je konkretno naručio tih 20 Audija A6, vrijednih više od pola milijuna kuna, Janković je rekao da od samih korisnika njegov ured dobiva tehničku specifikaciju koju oni onda standardiziraju i dalje pripremaju postupak javne nabave. Konkretno, Janković je rekao da su oni narudžbu svih 20 limuzina dobili od stručnih službi u ministarstvima.

Iako smo to i prije znali, sada je Janković to javno rekao: – Koliko god se ministri pravili blesavima, pokušavajući javnost uvjeriti da im je netko drugi uvalio preskupe Audije, istina je da su oni sami zatražili od središnjeg ureda za javnu nabavu da im nabavi te skupocjene automobile.

>> Pogledajte kompoziciju vagona s automobilima za MUP!

>> 271,156.904 kune za leasing, 1581 auto u Vladu, Sabor...

Komentara 112

ME
melanija
12:00 17.02.2014.

zaboravili ste vec na njihove "pametne" telefone, zaboravit cete i na blindirane aute. jel tako?

ST
stefj
11:36 17.02.2014.

Svi peru ruke, novine će pisati o tome još dan-dva, a do slijedećih izbora sve će se zaboraviti. Nema veze što ćemo dobiti nove i veće poreze, da ćemo plaćati veće trošarine, da raste broj nezaposlenih i kapital bježi iz Hrvatske, bitno je da se naša politička elita i birokracija udobno vozi. Pa nek narod samo bira takve, što je želio, dobio je, crvenu Hrvatsku...

Avatar mohito
mohito
11:58 17.02.2014.

mene sam zanima zasto je uopce potrebno svakih 2-3 godine mijenjat kompletan vozni park - kad jovanovic pita: "u cemu da se vozim, u kociji?" to je takav bahatluk da to nije normalno, jednako se na posal moze dovest i skodom, renaultom ili audiem starim 2-3 godine koji sad koristi (ionako se trose silni milijuni na servisiranje postojeceg voznog parka sta znaci da su ti auti u top stanju)…medjutim ta se ekipa tolko otudjila od stvarnosti, a nije ni cudo jer zive u svom svijetu u kojem ne manjka ni love ni povlastica ni radnih mjesta, ne moraju se svakodnevno pitat kako da osiguraju osnovnu egzistenciju za svoju obitelj jer su je u ovih par godina osigurali za pet buducih generacija…i onda kad ova na slici prica o tome da u njenom ministarstvu "zive na minimalcu" je takvo ruganje svima nama koji im kupujemo te privilegije, jednostvno nam nam se svima rugaju…zar smo stvarno to zasluzili?...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije