Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prve procjene

Oko 1000 oštećenih objekata u potresu: Pogođeni smješteni u stanove i Hotel Panonija

Petrinja: Posljedice jutrošnjeg potresa vidljive su na gradskim ulicama
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/7
29.12.2020.
u 09:20

- Osigurali smo i smještaj u Hotelu Panonija u Sisku, no za sada su sve takve obitelji se snašle kod rodbine i prijatelja – rekao je petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.

Prema prvim procjenama na području Siska, Petrinje i Gline i Petrinje u jučerašnjim potresima oštećeno je oko 1000 stambenih jedinica, od kojih neki teško. No, za sada je tek jedan stan proglašen neupotrebljivim, a obitelj iz Siska smještena kod rodbine. No, u Petrinji je dosta stanova i objekata dobila tzv. žutu naljepnicu, čime su objekti proglašeni privremeno neupotrebljivim do detaljnijih pregleda koji bi trebali uslijediti narednih dana i do sanacije prve štete. Riječ je o pretežno starijim objektima u središtu Petrinje. Za takve obitelji je Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje osigurao 23 stana na području Siska, Petrinje i Gline.

- Osigurali smo i smještaj u Hotelu Panonija u Sisku, no za sada su sve takve obitelji se snašle kod rodbine i prijatelja – rekao je petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.

Krovovi kuća koji su ostali bez crjepova u najviše pogođenima selima u okolici Petrinje još su jučer akcijom volontera novim crijepom pokriveni te noćašnja kiša mještanima, uglavnom, nije nanijela štetu.  

Video - Potres jakosti 5 pogodio je u ponedjeljak ujutro sjeverozapadni dio Hrvatske

 

Inače, od sinoć pa do jutros zabilježeno je nekoliko manjih podrhtavanja tla s epicentrom u istom području. Najjači, 2,8 po Richteru, je bio u 1:20, a zadnji jutros u 7,05 jačine 2,3 po Richteru.

Danas se očekuje dolazak statičara koji su jučer obišli i sve javne objekte, a danas nastavljaju obilaziti stambene objekte. Pretpostavljaju kako će do petka obići sve stradale stanove i kuće.

Oštećeni su i mnogi sakralni objekti, neki više drugi manje, diljem Sisačke biskupije. Zbog oštećenja ne rade Gradski muzej Sisak, dječja knjižnica u Sisku kao ni zgrade županijske uprave te gradske uprave u Petrinji.

Ključne riječi

Komentara 9

HE
Hejterkojimrzisve
09:27 29.12.2020.

Bez potresa ne bi vidjeli te propale, oronule, izhaubane zgradurine, koje su klimave kao i zubi njihovih podstanara i koje cekaju samo vjetric da pirne ...

LI
Lionking
09:54 29.12.2020.

Ovaj portal trebaju na zub uzeti sve hrvatske sigurnosne službe, jer je riječ o krajnje manipulativnom i neprijateljskom portalu. Dokaz tome je brisanje i ukidanje svih komentara ispod članka yugoss i prodanog Jude Miljenka Jergovića. Vidjevši da su vas čitatelji prozreli i da su bijesni vašim dugogodišnjim ratom protiv Hrvatske, brže bolje su zaključali temu, a komentare - obrisali!!! Hebem vas uredništvo i većinu novinara i želim vam što brži financijski krah i gašenje

TM
trade_mark
10:32 29.12.2020.

E tako. Sad ćemo vidjeti odajle lova. Država sve pokrala, uzela, plaćaju se namjesnici i uvlakači... pa vi i dalje glasajte za hadeze. Glup narod.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije