Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
blamaža

Odvjetništvo odustalo od kaznenog progona carinika

'22.09.2009., Koprivnica - Sudjenje carinicima i trgovcima tekstilom.  Photo: Josip Maljak/Vecernji list'
'Josip Maljak/Vecernji list'
31.03.2011.
u 12:00

Osmijeh nije silazio s lica optuženih koji su istaknuli kako su potratili šest godina života

Na Županijskom sudu u Varaždinu, Stalna služba u Koprivnici, u utorak je donesena odbijajuća presuda protiv Dražena Fusića, Darija Vrbanića, Krunoslava Pobija i Mladena Kravoščanca, carinika koji su bili optuženi za primanje mita.

Sudsko vijeće tu je odluku donijelo nakon što je predstavnica Općinskog državnog odvjetništva, koje je zastupalo USKOK, odustala od kaznenog progona.

Smatrali ih lopovima

Optuženim carinicima osmijeh nije silazio s lica, kao da ni sami nisu vjerovali da će na taj način biti oslobođeni. Iako se nisu izjasnili hoće li tražiti odštetu za pretrpljenu bol, nakon odbijajuće presude jasno su dali do znanja da su uzalud izgubili šest godina života jer su ih mnogi smatrali lopovima.

Carinici su u rujnu 2009. godine na Županijskom sudu nepravomoćno osuđeni na godinu dana zatvora, uvjetno na tri godine, no Vrhovni sud ukinuo je presudu. Tada su nepravomoćno bile osuđene i krijumčarke tekstilom Nada Zubić, Nevenka Lovretić i Rezija Tica te Zdenko Jendrašić, vozač kombija kojim su žene prevozile tekstil. Što zbog zastara, što zbog izmjena optužnice, njih četvero na ponovljenom suđenju bili su u svojstvu svjedoka.

Lani krenulo ispočetka

Optuženi carinici našli su se ponovno u sudnici u listopadu prošle godine, no Općinsko državno odvjetništvo nakon svih promjena ostalo je bez jakih dokaza.

- Nakon što je Vrhovni sud RH ukinuo nepravomoćnu presudu i predmet vratio na ponovno postupanje, proveden je novi dokazni postupak i na temelju rezultata tog postupka državni odvjetnik poduzeo je državnoodvjetničku radnju sukladno zakonu - rekao je glasnogovornik USKOK-a Vuk Đuričić.

Komentara 1

Avatar tkozna
tkozna
08:02 01.04.2011.

Znate onu reklamu;\"Smrdi smrdi užasno smrdi\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije