Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUMNJA NA PODMIĆIVANJE

Odgođeno ročište o izručenju Zorana Mamića

Sarajevo: Brzo nakon što je otišao, Zoran Mamić vratio se na Sud
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/3
13.08.2021.
u 13:14

Zdravko i Zoran Mamić pravomoćno su osuđeni u Hrvatskoj

Na Sudu Bosne i Hercegovine jučer se održalo ročište na kojem se odlučivalo o novom zahtjevu Hrvatske za izručenjem bivšeg čelnika Dinama Zdravka Mamića, dok je ročište za Zorana Mamića trebalo biti 18. kolovoza. 

Avaz doznaje da je ročište po zahtjevu Hrvatske za izručenjem Zorana Mamića odgođeno i da će se održati 24. kolovoza.

Ministarstvo pravosuđa u Zagrebu, podsjećamo, uputilo je ministarstvu pravde BiH novi zahtjev za izručenjem Zdravka i Zorana Mamić, nakon što je Županijski sud u Zagrebu obojici odredio pritvor u sklopu istrage zbog sumnji na to da je Zdravko Mamić sucima Županijskog suda u Osijeku davao mito kako bi ga oslobodili optužnice za izvlačenje novaca iz Dinama.  Braća Mamić pravomoćno su osuđeni u Hrvatskoj zbog financijskih malverzacija. 

Zdravko Mamić jučer je na ročištu kazao sucu da bi on trebao dobiti nagradu jer je prijavio korumpirane suce koji su ga reketarili, a ne da se traži njegovo izručenje.

- Nemam hrvatsku putovnicu ni osobnu iskaznicu niti ih želim imati. Molim vas, omogućite mi da ostanem normalan i da kako-tako nastavim život dalje. Ovo je politička montaža. Molim vas za pravdu. Nisam demagog, ja zaista volim BiH. Da ima ta mogućnost, odrekao bih se hrvatskog državljanstva. Stvorio sam viceprvake svijeta, a oni traže moje izručenje - kazao je. 

Više o jučerašnjem ročištu pročitajte OVDJE.

Pogledajte kako je Mamić govorio o sucima

Komentara 1

YA
yamahaha
23:41 13.08.2021.

Nisi ti demagog-ti si karcinom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije