Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Odbacujemo sve sramotne riječi Damira Jašarevića'

Damir Jašarević kritizirao je premijera koji je "pristao na ucjene i poniženje pred onima koji već skoro cijelu godinu kao taoce drže ne samo Vukovar već i odnose u Hrvatskoj"
17. listopada 2013. u 15:15 0 komentara 1042 prikaza
jasarevic
Foto: Goran Jakus/PIXSELL

Nakon otvorenog pisma Damira Jašarevića premijeru Zoranu Milanoviću u povodu njegova današnjeg odlaska na sastanak u Vukovar, oglasili su se članovi Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara koji Jašareviću odriču svaku legitimnost.

 - Članovi Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara rekli su javno još u ožujku na tiskovnoj konferenciji da su dušom i tijelom uz Vukovar te dali podršku Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara u borbi protiv uvođenja ćiriličnih natpisa i srpskog jezika kao službenog jezika u Vukovaru. Pismo Damira Jašarevića bez obzira što je napisano kao osobno potpisano je funkcijom predsjednika Udruge. Jašarević je, međutim, odavno izgubio legitimitet predstavljati Udrugu zagrebačkih branitelja Vukovara, a pismo koje je uputio Zoranu Milanoviću izaziva u nama članovima Udruge gnušanje i gađenje. Drago nam je što su maske sada i javno spale jer čitajući ovo pismo jasno je s kojih pozicija nastupa, stoga mu poručujemo da ne stojimo iza njega. Također, odbacujemo njegove sramotne riječi u kojima heroje Domovinskog rata izjednačava s četničkim koljačima, navodi se u priopćenju.

 - Mi smo bili '91. u Vukovaru, branili smo taj isti Vukovar, na našim rukama umirali su suborci i nevina djeca od četničkih granata na kojima je stajala ta ista ćirilica za koju se danas Jašarević bori i podržava dok istovremeno pljuje po nama i izjednačava branitelje Vukovara sa četničkim koljačima koji su ubijali, palili i silovali po tom istom Vukovaru. Jesu li osuđeni ubojice djece u Vukovaru? Zašto se Jašarević nije oglasio kada su palili hrvatsku zastavu u Beogradu? Je li svjestan na čiju se stranu svrstao, je li zaboravio da je vukovarski branitelj? Mi smo shvatili, a sada i cijela javnost iz tvog potpisa: to je samo tvoje osobno mišljenje koje ne podržava apsolutno nitko, stoji u priopćenju koje je u ime članova Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara potpisala tajnica udruge Zorica Gregurić.

Podsjetimo, Damir Jašarević kritizirao je premijera koji je "pristao na ucjene i poniženje pred onima koji već skoro cijelu godinu kao taoce drže ne samo Vukovar već i odnose u Hrvatskoj".

Uputio je oštru kritiku potezu premijera Milanovića "kojim pristaje otići na noge neformalnoj i maloj skupini ljudi koji se nazivaju branitelji i time časno ime branitelja dodatno obezvrjeđuju svojim ratnim bubnjevima i zazivanjem nestanka jednog naroda s prostora na kojem živi i radi, zazivaju Oluju i prepoznaju je kao metodu etničkog čišćenja".

Također, smatra da su se razbijanjem ploče s hrvatskom grbom izjednačili s onima koji su u Domovinskom ratu palili hrvatske barjake te izrazio zabrinutost zbog današnjeg položaja Srba u Vukovaru, pitajući se je li "duh šovinizma pušten iz boce".

>> Jašarević: Stožer zaziva Oluju kao metodu etničkog čišćenja

 

Karneval
PROMO
Karneval nam se bliži, a odabir idealne maske je najvažniji događaj za sve klince
Skipper4you.com
MIRNO MORE
Znate li da se kod nas školuju skiperi koje cijene svugdje u svijetu
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.