Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVOJEZIČNE PLOČE

Jašarević: Stožer zaziva Oluju kao metodu etničkog čišćenja

damir jašarević
Goran Jakuš/PIXSELL
17.10.2013.
u 10:57

Jašarević smatra da su se razbijanjem ploče s hrvatskom grbom izjednačili s onima koji su u Domovinskom ratu palili hrvatske barjake

Damir Jašarević, predsjednik Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara, poslao je pismo premijeru Zoranu Milanoviću u povodu njegova odlaska u Vukovar na sastanak s predstavnicima Stožera za obranu hrvatskog Vukovara.

"Ovoga trenutka Vašim potezom kojim pristajete otići na noge neformalnoj i maloj skupini ljudi koji se nazivaju branitelji i time časno ime branitelja dodatno obezvrjeđuju svojim ratnim bubnjevima i zazivanjem nestanka jednog naroda s prostora na kojem živi i radi, zazivaju Oluju i prepoznaju je kao metodu etničkog čišćenja, a što je i međunarodno sudište odbacilo presudama hrvatskim generalima, jednostavno ste sve nas dodatno obezvrijedili jer ste im dali legitimitet koji im ničim ne pripada", tvrdi Jašarević u pismu.

Jašarević je napao ljude koji su razbili dvojezične ploče s ćiriličnim pismom u Vukovaru. Smatra da su se razbijanjem ploče s hrvatskom grbom izjednačili s onima koji su u Domovinskom ratu palili hrvatske barjake. Također je izrazio zabrinutost zbog današnjeg položaja Srba u Vukovaru, pitajući se je li "duh šovinizma pušten iz boce".

>> Jašarevića napali BBB-i pa traži skidanje njihovih oznaka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije