Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA SVJETSKOJ RAZINI

Objavljena lista najljepših gradova: Pobjednik je blizu Hrvatske, a ima problem s turistima

Tourists battle with rising temperature as the city gears up for 'Redentore' festival celebrations in Venice
Foto: MANUEL SILVESTRI/REUTERS
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
18.09.2023.
u 21:34

U "top pet" našli su se još Rim s 82 posto, Barcelona s 81,9 posto, Prag s 78,7 posto i New York s 77,7 posto

Ljepota je u očima promatrača te samim time i subjektivna, no postoje brojne ljestvice koje prikazuju podatke o "najljepšima" u raznim kategorijama. Tako je i stranica World of Statistics objavila listu 25 najljepših gradova na svijetu, a titulu je odnijela Venecija s 83,3 posto.

U "top pet" našli su se još Rim s 82 posto, Barcelona s 81,9 posto, Prag s 78,7 posto i New York s 77,7 posto. Nakon njih, slijede redom Atena, Budimpešta, Beč, Bordeaux, Milano, Stockholm, Pariz, Firenca, Tel Aviv, Kopenhagen, Marakeš, Chicago, Amsterdam, Berlin, Istanbul, St. Petersburg, Strasbourg, Dubai, Miami te Peking.

Inače, Venecija planira iduće godine uvesti ulaznice od pet eura za jednodnevne izletnike kako bi pokušala upravljati dolascima turista. 

Ulaznica će se uvesti probno na 30 dana, a fokus će uglavnom biti na proljetnim praznicima i vikendima ljeti kad je broj turista na vrhuncu. Plaćali bi je svi posjetitelji stariji od 14 godina. 

VEZANI ČLANCI:

Cilj je bio pronaći "novu ravnotežu između prava onih koji žive, studiraju ili rade u Veneciji i onih koji posjećuju grad", rekao je gradski savjetnik za turizam Simone Venturini

Plan, prvi put predstavljen 2019., prvo je odgođen zbog covida-19 koji je držao turiste podalje, a kasnije zbog tehničkih i proceduralnih razloga. Posjetitelji su u međuvremenu pohrlili u Veneciju, a stranaca često ima više od oko 50.000 stanovnika u samom središtu grada.

VIDEO Hrvat skupo platio svoju odluku: 'Dvije minute parkinga 9,5 eura. Odlična reklama za hrvatski turizam'

Ključne riječi

Komentara 3

SU
Superhero
12:26 20.09.2023.

da Italija ima najljepse gradove na svijetu to znamo svi.. samo koja budala moze izabrati Milano a ne Napulj npr koji je meni na daleko naljepsi grad u Italiji?

SU
Superhero
12:25 20.09.2023.

pa je, 3h od Zagreba autom. od svih ovih gradova, Venecija je najbliza.

Avatar bečki konjušari
bečki konjušari
08:39 19.09.2023.

Pobjednik je blizu Hrvatske???!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije