Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posljednje informacije

Objavljen transkript razgovora s kokpitom nestalog aviona

Objavljen transkript razgovora s kokpitom nestalog aviona
Foto: Twitter/ Pixsell/ Reuters
1/3
01.04.2014.
u 13:50

Transkript razgovora objavljen je nakon što su vlasti ispravile informaciju o posljednjim riječima iz kokpita

Malezijske vlasti objavile su transkript posljednjeg razgovora kontrole leta s kokpitom nestalog Boeinga 777 Malaysia Airlinesa.

Transkript razgovora, koji otkriva kako zapravo ništa neobično nije rečeno, objavljen je nakon što su vlasti ispravile informaciju o posljednjim riječima iz kokpita, piše USA Today. Podsjetimo, ranije je izviješteno kako su posljednje riječi bile "U redu, laku noć", a sada je to ispravljeno u "Laku noć, Malaysian 370", a nije utvrđeno jesu li to bile riječi pilota ili kopilota.

Umirovljeni zrakoplovac Angus Houston izjavio je danas na konferenciji za novinare da je ova potraga za nestalim avionom izazovnija od bilo koje druge koju je vidio. "U ovom slučaju posljednja poznata lokacija vrlo je, vrlo udaljena od mjesta kamo je avion letio. Sve je to vrlo kompleksno i zahtjevno", rekao je. "Ono što sada doista trebamo jest pronaći olupinu, a to bi moglo potrajati".

Na letu MH370 bilo je 239 putnika i članova osoblja, a zrakoplov je nestao 8. ožujka nakon što je iz Kuala Lumpura poletio prema Pekingu.

>> Posljednje riječi iz kokpita bile su 'Laku noć, Malaysian 370'

Komentara 3

Avatar ivek
ivek
14:28 01.04.2014.

di su ti spijunski sateliti sto pronadju misa u rupi,,, tko sada laza,, da li su satalit samo za telekomunikaciju ili nepostoje uopce,,,

DU
Deleted user
15:04 01.04.2014.

I da do sad nitko nije mogao ovo smisleno procitati ? Nacin na koji je pilot razgovarao s kontrolom prije zadnje konverzacije daje uvid na koji nacin pilot razgovara (stil). Covjek je odgovorio na pozdrav I "potpisao" se kao I kod prethodnih konverzacija sa "Malaysian three seven zero"

Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
15:14 01.04.2014.

Objavljeni transkript posljednjeg razgovora kontrole leta s kokpitom nestalog Boeinga 777 Malaysia Airlinesa sa stajališta i culture zapadnog balkana potvrđuje da tu nešto smrdi i ne štima jer u njemu nema spominjanja sastavnih djelova zavičajske komunikacije kao što su domoljublje, Bog, pravi malezijci, pravi kinezi, navodni nevini vitezovi, šta sve se neče dati i sa kim če se oko pokušaja lopovluka sudovati..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije