Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Obični zaposlenici CA': Prekinite štrajk, imate 28.000 kn plaće

Medijima je stigao mail koji su potpisali "obični zaposlenici Croatije Airlinesa" koji su pokrenuli peticiju da se odmah prekine štrajk u kompaniji.
15. svibnja 2013. u 19:20 0 komentara 6 prikaza
'14.05.2013., Zagreb - Tri sindikata koji okupljaju dio osoblja Croatia Airlinesa, Hrvatski sindikat prometnih pilota, Sindikat kabinskog osoblja i Samostalni hrvatski sindikat zaposlenika u zrakoplov
Foto: 'Marko Prpic/PIXSELL'

Medijima je stigao e-mail koji su potpisali "obični zaposlenici Croatije Airlinesa" koji su pokrenuli peticiju da se odmah prekine štrajk u kompaniji na kojem još uvijek inzistiraju Sindikat kabinskog osoblja i Hrvatski sindikat prometnih pilota. Pismo u kojem objašnjavaju razloge za prekid štrajka objavljujemo u cijelosti:

"Mi, 'obični zaposlenici' Croatije Airlinesa, koji čine veliku većinu kompanije, pokrenuli smo potpisivanje peticije protiv štrajka Sindikata kabinskog osoblja zrakoplova (SKOZ) i Hrvatskih sindikata prometnih pilota (HSPP). Peticija je pokrenuta jer želimo nastavak poslovanja Croatije Airlinesa i ne želimo postati dio velikog broja nezaposlenih građana u Hrvatskoj. U trenutku kada u Hrvatskoj građani štrajkaju jer ne primaju redovno plaću, naši kolege štrajkaju jer im prosječna primanja iznose i do 28 tisuća kuna.

Razumijemo da se naši kolege bore za prava, ali ako to znači da za mjesec dana svi nećemo imati gdje raditi, onda to ne podržavamo i ne odobravamo. Oni će uzeti ogromne otpremnine za koje pregovaraju i zaposliti se u drugim zrakoplovnim kompanijama, a mi ćemo ostati na cesti. Ako je nekim kolegama koji rade u Croatiji Airlinesu dovoljna plaća od 4000 i 5000 kn, a u nekim slučajevima i manje, opravdano se pitamo zašto kolegicama u SKOZU nije dovoljna prosječna plaća od 9500 kn?

Ovim putem apeliramo na vas, da se čuje glas i ostalih zaposlenika koji tiho i marljivo rade svoj posao daleko od kamera, ne sjede u kafiću pored zgrade uprave boreći se za svoja prava uz kavicu, već naprosto žele imati gdje raditi i redovito primati plaću. Uistinu ne vidimo razloga zašto bi itko od naših kolega ustrajao na štrajku – primanja su iznadprosječna, isplaćuju se redovito, zaposlenici imaju različite povlastice kako što su besplatne karte, imaju osiguran besplatni prijevoz, ali to im očito nije dovoljno."

>>Štrajku će se pridružiti i Zračne luke Zagreb i Split te Kontrola leta!

>>Stjuardese: I mi želimo što prije prekinuti štrajk

>>'Bivši direktori sa 40.000 kn sjede u uredima, a radnike bi na burzu'

Financije
HIF
Morate potrošiti BUDŽETE ZA EDUKACIJE? Ovdje pronađite najbolje programe!
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.