Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Obični zaposlenici CA': Prekinite štrajk, imate 28.000 kn plaće

Medijima je stigao mail koji su potpisali "obični zaposlenici Croatije Airlinesa" koji su pokrenuli peticiju da se odmah prekine štrajk u kompaniji.
15. svibnja 2013. u 19:20 0 komentara 6 prikaza
'14.05.2013., Zagreb - Tri sindikata koji okupljaju dio osoblja Croatia Airlinesa, Hrvatski sindikat prometnih pilota, Sindikat kabinskog osoblja i Samostalni hrvatski sindikat zaposlenika u zrakoplov
Foto: 'Marko Prpic/PIXSELL'

Medijima je stigao e-mail koji su potpisali "obični zaposlenici Croatije Airlinesa" koji su pokrenuli peticiju da se odmah prekine štrajk u kompaniji na kojem još uvijek inzistiraju Sindikat kabinskog osoblja i Hrvatski sindikat prometnih pilota. Pismo u kojem objašnjavaju razloge za prekid štrajka objavljujemo u cijelosti:

"Mi, 'obični zaposlenici' Croatije Airlinesa, koji čine veliku većinu kompanije, pokrenuli smo potpisivanje peticije protiv štrajka Sindikata kabinskog osoblja zrakoplova (SKOZ) i Hrvatskih sindikata prometnih pilota (HSPP). Peticija je pokrenuta jer želimo nastavak poslovanja Croatije Airlinesa i ne želimo postati dio velikog broja nezaposlenih građana u Hrvatskoj. U trenutku kada u Hrvatskoj građani štrajkaju jer ne primaju redovno plaću, naši kolege štrajkaju jer im prosječna primanja iznose i do 28 tisuća kuna.

Razumijemo da se naši kolege bore za prava, ali ako to znači da za mjesec dana svi nećemo imati gdje raditi, onda to ne podržavamo i ne odobravamo. Oni će uzeti ogromne otpremnine za koje pregovaraju i zaposliti se u drugim zrakoplovnim kompanijama, a mi ćemo ostati na cesti. Ako je nekim kolegama koji rade u Croatiji Airlinesu dovoljna plaća od 4000 i 5000 kn, a u nekim slučajevima i manje, opravdano se pitamo zašto kolegicama u SKOZU nije dovoljna prosječna plaća od 9500 kn?

Ovim putem apeliramo na vas, da se čuje glas i ostalih zaposlenika koji tiho i marljivo rade svoj posao daleko od kamera, ne sjede u kafiću pored zgrade uprave boreći se za svoja prava uz kavicu, već naprosto žele imati gdje raditi i redovito primati plaću. Uistinu ne vidimo razloga zašto bi itko od naših kolega ustrajao na štrajku – primanja su iznadprosječna, isplaćuju se redovito, zaposlenici imaju različite povlastice kako što su besplatne karte, imaju osiguran besplatni prijevoz, ali to im očito nije dovoljno."

>>Štrajku će se pridružiti i Zračne luke Zagreb i Split te Kontrola leta!

>>Stjuardese: I mi želimo što prije prekinuti štrajk

>>'Bivši direktori sa 40.000 kn sjede u uredima, a radnike bi na burzu'

COTRUGLI Business School
TOP MENADŽERI
Zapeli ste na poslovnom planu? Postoji škola koja će vam pomoći da iskočite iz prosjeka

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.