Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Klana

Obavijest o sakupljanju mačaka lutalica uznemirila građane i volontere

Foto: Thinkstock
1/2
10.05.2018.
u 22:17

Sve se provodi sukladno Zakonu, obavijest je nespretno napisana i došlo je do nesporazuma, kaže načelnica Općine Klana Željka Šarčević Grgić

U općini Klana pojavila se obavijest o sakupljanju mačaka lutalica koje se zateknu na javnim površinama. Uznemirila je stanovnike Općine, a vrlo brzo proširila se i na Facebook.

Osim objašnjenja kako sve provodi Veterinarska stanica Rijeka i upozorenja da vlasnici svoje kućne ljubimce drže u zatvorenom, na obavijesti nema potpisa, ali na njezinom dnu piše – Općina Klana. I baš to uznemirilo je sve koji pomažu životinjama, a reagirala je i Udruga Vis Vitalis i zatražila objašnjenje Općine.

– Je li obavijesti poljepljene po Klani stavila Općina ili je riječ o nečijoj šali? Ako je pisao netko iz Općine, po kojem članku zakona ste donijeli odluku? Naime, Zakon nigdje ne predviđa da se slobodnoživuće mačke premještaju. Ako ih želite sterilizirate, mačke trenutno imaju male koji bi mogli u agoniji ugibati ako im netko odvede mamu. I gdje će se te mačke oporavljati? – piše između ostalog u mailu koji je Udruga poslala i nama.

Na naš upit tko je osoba koja najavljuje protuzakonito postupanje i kakve će biti sankcije za to, odnosno što će poduzeti da otkriju autora obavijesti koja je uznemirila žitelje, ako joj autor nije Općina, odgovorila je Željka Šarčević Grgić, prof., načelnica Općine Klana.

– Došlo je do nesporazuma, a sve se provodi sukladno Zakonu. Nakon peticije koja je stigla u Općinu, a u kojoj se od mene zahtijeva postupanje zbog mački lutalica koje se sakupljaju, dogovorena je sterilizacija s Veterinarskom stanicom Rijeka. Razgovarala sam s gospođom koja je potpisnica peticije i objasnila joj da će mace i dalje biti tu, kopati po vrtovima i označavati teritorij – rekla nam je načelnica, dodajući kako i sama ima macu i zna da se ne bi baš dobro osjećala da je netko odvede. Zato je i stavljena obavijest, iako to nisu morali napraviti.

– Slažem se da je nespretna i da se može svakako shvatiti. Osobno sam nazivala ljude da im objasnim što će se provoditi – objašnjava načelnica i dodaje da je zbog svega što se dogodilo upoznala i volontere koje do sada nije poznavala. I nada se budućoj suradnji, jer i sama ima životinje i spašava ih.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije