Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spor

O lokaciji nove škole moglo bi se odlučivati na referendumu

'12.10.2010., Pribislavec- Saborski zastupnik Nazif Memedi posjetio malu skolu za rome koja je pocela s radom ovih dana. Visnja Ivacic, nacelnica opcine Pribislavec. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSE
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
25.08.2011.
u 11:34

Učenici nastavu pohađaju u kaštelu iz 1870. godine, a gradnju nove škole koče svađe političara koji se ne mogu dogovoriti treba li novu školu graditi kod nogometnog igrališta ili nedaleko od kaštela

PRIBISLAVEC - Načelnica Općine Pribislavec Višnja Ivačić najavila je mogućnost da o lokaciji nove škole odluče građani na - referendumu. Općina Pribislavec, koja je proslavila svoj dan, najmlađa je u Međimurskoj županiji, ali ima najstariju školu. Učenici, njih 340, nastavu pohađaju u kaštelu iz 1870. godine, a gradnju nove škole koče svađe političara koji se ne mogu dogovoriti treba li novu školu graditi kod nogometnog igrališta ili nedaleko od kaštela.

Načelnica Ivačić istaknula je da se na području općine trenutačno ulaže oko 16 milijuna kuna, uglavnom iz državnog proračuna. Izrazila je nadu da će država osigurati i novac za gradnju škole. Za lokaciju iznad kaštela dobivena je suglasnost Općinskog vijeća, zemljište na kojem bi se škola trebala graditi u vlasništvu je škole, a plaćeni su i troškovi za izdavanje dozvole. No, načelnica smatra da je lokacija kod igrališta primjerenija. Zbog opasnosti za djecu, derutnoj školi prijeti zatvaranje. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije