Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skandalozno

Novinarima zabranili dolazak na sjednicu skupštine Piškornice

\'22.03.2011., Koprivnica - Skupstina regionalne tvrtke za gospodarenje komunalnim otpadom sjeverozapadne Hrvatske Piskornica. S lijeva: zupan Koprivnicko-krizevacke zupanije Darko Koren, zupan Krapin
Marijan Sušenj/PIXSELL
23.03.2011.
u 12:00

- Prema odluci članova Skupštine, ona će biti zatvorena za medije. Dobit ćete priopćenje, kao i poslije posljednje sjednice – rekao je župan Koren

Nakon samo tjedan dana od prošle, jučer je u sjedištu Koprivničko-križevačke županije održana nova sjednica Skupštine Piškornice d.o.o. Suprotno očekivanjima, na njoj nisu smjeli biti prisutni predstavnici medija. Odluka da sjednica bude zatvorena za javnost, u najmanju je ruku čudna.

Brojni pozivi

Iz Županije su nas inače redovito zvali da prisustvujemo, primjerice, sastancima Odbora za izgradnju Obrtničke škole u Koprivnici, Savjeta za branitelje i stradale u Domovinskom ratu, te predsjedništva Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja, pozivani smo na prijame za gerontodomaćice, darivatelje krvi, rukometašice Podravke, učenike i studente, obilazili smo radove na zgradi stare interne, mogli smo svjedočiti polaganju temeljca za gradnju škole u Gregurovcu, sastanku zamjenika župana s umirovljenicima, romskom djecom, susretima s raznim veleposlanicima i delegacijama...

No, kada je u pitanju projekt osnivanja Regionalnog centra za gospodarenje otpadom u Koprivničkom Ivancu, koji, uz najavljenu gradnju termoelektrane na drvnu biomasu, trenutačno plijeni najviše pažnje i izazova brojne kontroverze u javnosti, tada u Županiji zaključuju da nije potrebno da ista ta javnost čuje o čemu se razgovaralo na skupštini javnog trgovačkog društva koje je zaduženo za provođenje projekta prema kojem je predviđeno da će pokraj Koprivnice biti obrađivane stotine tona smeća iz četiri županije sjeverozapadne Hrvatske.

– Prema odluci svih članova Skupštine, ona će biti zatvorena za medije. Dobit ćete priopćenje, kao i poslije posljednje sjednice Skupštine – rekao nam je župan Darko Koren kada smo netom prije početka sjednice pokucali na vrata njegova ureda i zamolili ga da nam se omogući da na njoj budemo prisutni.

Tek priopćenje

Osim toga, u Županiji su nam neslužbeno rekli da, prema zakonu, sjednice mogu biti zatvorene za javnost – u interesu javnosti!?

S obzirom da nam je nakon završetka sjednice rečeno da ćemo obećano priopćenje dobiti tek danas, neslužbeno doznajemo da su teme jučerašnje redovne Skupštine bile prihvaćanje završnog računa, nadzorni odbor i raspisivanje natječaja za novog direktora.

Te su teme na rasporedu trebale biti na sjednici održanoj prošlog tjedna, no odgođene su zbog iznenadne ostavke direktora Nede Cepića. Za privremenu direktoricu izabrana je Jasna Sabolić.

Komentara 3

Avatar tkozna
tkozna
15:05 23.03.2011.

Mi se vidi tu koren korupcije!

Avatar pretorijanac
pretorijanac
19:51 23.03.2011.

Komunističke metode vladajućih u županiji.....bitno je da javnost što manje zna o \"dealovima\" i korenim korupcije!

SU
suncobran
22:25 23.03.2011.

veliki brat BIG BRADERA \"Nedo Cepić\" dao ostavku pa nije ćudno što je sastanak zatvoren za javnost a dali se Koren zapital dali taj projekat sufinancira on ili javnost koja nema pravo ćuti iz njegovih usta što to tamo smrdi izaći će na vidjelo ali izgleda da će sad sve svaliti na njegovu grbaću iako svi znamo da je on bio zamjenik i pokusni kunić Jožeka kojega je zamjenil Darkec HSS-Hrvatsku Stvaramo Smećem

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije