Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INOVACIJE UGOSTITELJA

Dobio račun u kafiću pa se iznenadio: Je li ovo novi trend?

Foto: Damir Spehar/PIXSELL/Reddit
1/2
07.09.2022.
u 07:45

Ostali korisnici odmah su poveli raspravu navodeći uglavnom kako takva politika nije u redu, a neki govore da im je i to bolje nego kad im "podvaljuju Janu za 50 kuna". Imate li sličnih primjera, šaljite nam ih na e-mail dojavi@vecernji.net

Brojni ugostitelji muku muče s inflacijom i enormnim računa koji im stižu za energiju, a kako bi se pokušali što više zaštititi, neki od njih posegnuli za "inovativnim" stavkama koje se mogu dodati na krajnji račun mušteriji. 

Tako jedan kafić u Hrvatskoj naplaćuje čašu vode, i to po simboličnoj cijeni od jedne kune. Jedan korisnik Reddita odmah je to primijetio kad je dobio račun, zbog čega je to i objavio na društvenoj mreži, tražeći objašnjenje. 

''Naplaćivanje vode iz pipe. Čaša jedna kuna. Jeste li to već primijetili negdje ili je to novi trend'', napisao je na Redditu. 

Ostali korisnici odmah su poveli raspravu navodeći uglavnom kako takva politika nije u redu, a neki govore da im je i to bolje nego kad im "podvaljuju Janu za 50 kuna''

''Kava je realnih 14 kn, naravno, pa nije imalo smisla uključiti u cijenu'', pisali su korisnici.

''Podsjeća me na ono kad su mi frendovi nakon posla išli na pizzu i tražili cedevitu. Žena ih je pitala žele li bokal cedevite, oni su ga uzeli i onda je kasnije bokal cedevite bio 200 kuna... (ovo je bilo prije krize kad je cedevita bila 10-13 kuna u kafiću). Pizze su platili, bokal nisu'', ispričao je svoje iskustvo drugi korisnik.

Jedan korisnik izjavio je kako za ovakve prigode uvijek čuva novčanicu od 1000 kuna ''pa nek' onda usitni'', no brzo mu je stigao odgovor s druge strane.

''U mom bivšem kafiću čuvao se karton sitniša od 50 lp i manje za sve koji u kafić dođu s 500 kn il više'', odgovorili su mu. 

>>Imate li sličnih primjera, šaljite nam ih na e-mail dojavi@vecernji.net

Pitali smo i vas bili bi kafići trebali naplaćivati vodu iz pipe, a svoj odgovor možete zabilježiti ispod: 

 

Ključne riječi

Komentara 84

PI
Pilatus
08:09 07.09.2022.

bilo bi fer pitati gosta želi li vodi i reći mu da se voda plaća.

KA
kajbiti
09:20 07.09.2022.

U čemu je fora. Ak naručiš kavu, dobiješ besplatno vodu i ako ju ne tražiš. A, ako dođeš, sjedneš i tražiš vodu iz pipe, znači, konobar te usluži, zaprlja čašu, opere čašu... Plati.

Avatar NasaPosla
NasaPosla
09:38 07.09.2022.

Nemam ništa protiv ni da mi čašu vode naplati 5kn,ako ništa drugo neću piti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije