Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INOVATIVNI KRIMINALCI

Novi slučaj prevare u Varaždinu: Prodavala tenisice preko interneta i ostala bez 20.000 eura

Kupovina preko interneta
Dino Stanin/PIXSELL
23.11.2022.
u 11:27

Oštećena je putem linka ispunila podatke svoje kartice, što je nepoznati počinitelj iskoristio te izvršio nekoliko nedozvoljenih transakciju

Policijska postaja Varaždin zaprimila je prijavu 46-godišnjakinje koja je prevarena prilikom prodaje preko internetskog oglasnika. Prema prijavi, 20. studenog na internetskom oglasniku postavila je oglas o prodaji tenisica. Idući dan na oglas joj se javila nepoznata osoba zainteresirana za kupnju.

- Ista osoba joj je temeljem dogovora, poslala link na lažno kreiranu stranicu, dovodeći ju u zabludu da je potrebno upisati podatke radi primanja uplate. Oštećena je putem linka ispunila podatke svoje kartice, što je nepoznati počinitelj iskoristio te izvršio nekoliko nedozvoljenih transakciju u iznosu od oko 20 000 eura s računa oštećene - navodi PU varaždinska i apelira na građane da budu oprezni prilikom plaćanja na Internetu, da zaštite svoje podatke i podatke svojih kartica.

Prijevarne taktike kibernetičkih kriminalaca sve su inovativnije. 

Pazite na svoje podatke! Kad prodajete, nigdje ne upisujte CVC/CVV broj sa poleđine svoje debitne ili kreditne kartice. Za uplatu na tekući račun je dovoljno upisati samo IBAN - savjetuju.

>> VIDEO Planirate zamijeniti kovanice uoči uvođenja eura? Morate napraviti jednu stvar prije odlaska u banku

Ključne riječi

Komentara 1

TE
Templo
07:00 24.11.2022.

A zasto uopce drzi 150.000 kn na racunu? A uvijek je bilo i biti ce, dok je ovaca bit ce i vune.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije