Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uključena i vojna policija

Novi problemi u Hrvatskoj vojsci? Istražuje se lažiranje testova stranog jezika

Koprivnica: Hrvatska vojska i MUP, ilustracije
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL/Ilustracija
1/2
09.05.2023.
u 19:53

Podsjetimo, hrvatska vojska, odnosno ministarstvo obrane i engleski jezik i prije nekoliko tjedana su bili u fokusu javnosti kada je ministar Mario Banožić govorio na engleskom u Ukrajini.

Ponovno problemi u Hrvatskoj vojsci. Naime, netko očito nije dobro naučio engleski, a riječ je ni manje ni više nego o visokom časniku u Zapovjedništvu hrvatske kopnene vojske. Njegov slučaj je prijavljen Vojnoj policiji.

Oni provode istragu u slučaju provjere znanja stranog jezika među djelatnim vojnim osobama, potvrđeno je Dnevniku Nove TV. U prijavi se problematizira njegov uzastopno loš rezultat na testiranju iz znanja engleskog jezika što se naknadno promijenilo pa je na jednoj od posljednjih provjera briljirao.

Sada se želi utvrditi je li za ispit naučio i bio na nekoj brzoj poduci ili je na ispitu varao odnosno imao i malu pomoć iznutra u Središtu za strane jezike ''Katarina Zrinska'' na Hrvatskom vojnom učilištu kojem pripadnici Oružanih snaga uče i testiraju znanje stranih jezika.

Testiranja se provode jednom tjedno u Zagrebu, Splitu i Osijeku. Iz vojnoga vrha se nije očitovao nitko, a komentar nema ni Predsjednik RH i vrhovni zapovjednik.

Podsjetimo, hrvatska vojska, odnosno ministarstvo obrane i engleski jezik i prije nekoliko tjedana su bili u fokusu javnosti kada je ministar Mario Banožić govorio na engleskom u Ukrajini.

>> VIDEO: Poslušajte Banožićev govor na engleskom: 'I am konfizanc you will be victorious'

 

Komentara 11

Avatar Uskok
Uskok
21:25 09.05.2023.

Ma što ste dosadni. Ovakve stvari se ne objavljuju. Jel vi znate npr. da ako u Fort Braggu u Georgiji gdje je smještena 82. zračnodesantna divizija u 82 dana niti jedan američki vojnik ne ubije drugog vojnika svi dobivaju kao nagradu produženi vikend od 4 dana. I to se ne objavljuje. Da se ne našteti imidžu američke vojske. Ali svako malo neko ubojstvo u vojarni. Šta bi ovi naši jadonje napravili da se nešto slično dogodi u Hrvatskoj.

DU
Deleted user
21:37 09.05.2023.

Netko je dobro primjetio.Strani jezik je nepotreban u HV-u(izuzev posebnih jedinica i rodova).Strani državljani ne bi trebali bit na čelu sigurnosnih ili drugih državnih službi.Unutar vojske,policije,diplomacije. Hrvatska vojska ne bi trebala bit globalistička batina i mirovnjak,već "čuvar mirnog sna hrvatskih ljudi". Kako je moguće da državljanin SAD-a bude na čelu SOA-a?Unutar GS HV-a nemoguće je napredovat ako nisi završio američke vojne škole i koledže. Tvrdim da 50% visokih dužnosnika ima kontakte s stranim službama i ambasadama.

DU
Deleted user
21:45 09.05.2023.

Hrvatska vojska je dolaskom lijeve koalicije 2000-te potpuno uništena.Od tog se nikad nije oporavila.Obavještajni i protuobavještajni sustav temelj je svake sigurne i napredne zemlje.Ne bi nam se dogodila INA,Agrokor,HNB,Mamić i suci,slučaj VSOA-a,migovi, da sustav funkcionira.Mi smo nekad imali 5-6 sigurnosnih agencija,danas smo ispostava MI-6 i francuske masonerije. Izrael je najbolji primjer kako nema napredna društva bez jakog sigurnosnog aparata koji generira znanja i nove tehnologije,odgaja kvalitetne i odane ljude. "Progogolajte" malo program Talpiot,jedinicu 8200 IDF-a? Od malena se odgajaju vođe i promišlja budućnost za nekoliko generacija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije