Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSJET UKRAJINI

VIDEO Poslušajte Banožićev govor na engleskom: 'I am konfizanc you will be victorious'

Foto: Screenshot/YouTube
1/5
30.03.2023.
u 10:34

Ministar je podržao Ukrajinu u borbi protiv Rusije te je potvrdio da će Hrvatska donirati 14 transportnih helikoptera. Nakon sastanka održana je i konferencija za novinare gdje je ministar govorio na engleskom.

Ministar Mario Banožić jučer je bio u jednodnevnom posjetu Ukrajini te se u Odesi sastao s ukrajinskom kolegom Oleksijem Reznikovim. Ministar je podržao Ukrajinu u borbi protiv Rusije te je potvrdio da će Hrvatska donirati 14 transportnih helikoptera. Nakon sastanka održana je i konferencija za novinare gdje je ministar govorio na engleskom.

Taj govor nije prošao baš najbolje te je ministar nekoliko puta pogriješio izgovarajući neke riječi iz govora koji je čitao s papira. Uz dosta zastajkivanja u govoru bilo je i krivih riječi poput 'stance', 'konfizanc', 'sukseseful' pritom vjerojatno misleći na 'stands', 'confident' i 'successful'.

– I am konfizanc you will be victorious – rekao je Banožić. Provjerite u videu kako je to izgledalo.

Banožić je u ukrajinski grad stigao u sklopu jednodnevnog posjeta tijekom kojeg je s Reznikovim razgovarao o sigurnosnoj situaciji u Ukrajini i o pomoći koju joj Hrvatska pruža, priopćeno je iz ministarstva obrane. 

– S obzirom na iskustva u Domovinskom ratu, hrvatski narod dobro razumije i može se poistovjetiti s patnjom ukrajinskog naroda, sa željom i borbom za slobodu i cjelovitost teritorija – rekao je Banožić. 

– Ovim posjetom želim potvrditi da Hrvatska čvrsto stoji uz Ukrajinu, koja zahvaljujući sjajnom vodstvu predsjednika Zelenskoga, ministra Reznikova i drugih lidera, opstaje i uspijeva u svojoj borbi – naglasio je hrvatski ministar, poručivši ukrajinskoj strani da i dalje može računati na podršku Hrvatske, stoji u priopćenju. 

VIDEO Vozio u suprotnom smjeru pa susreo policiju: Jurio je po zaustavnom traku, a auti su mu blicali

Komentara 31

Avatar krcedolac
krcedolac
10:59 30.03.2023.

Ima čovjek doktorat pa može govoriti engleski kako hoće....😆

NO
Nordik
11:07 30.03.2023.

Plenković stalno bira suradnike skromnog kapaciteta, jer na kraju uvijek dolazi Zoro, AP.

SA
sargu123
10:39 30.03.2023.

Neugodno za slušati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije