Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Burno u Slavoniji

Novi odlasci iz HDZ-a, Đakić: Dekana Jukića smo već i zaboravili, s dožupanom razgovaram

Josip Đakić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
11.03.2021.
u 14:28

Žužak je poslao meni dopis u kojem izražava svoje nezadovoljstvo i ostavku, no ja sam se čuo s njim. Nema više mjesta dožupana za njega i naravno da je nezadovoljan, kaže Josip Đakić, prvi čovjek Virovitičko-podravskog HDZ-a

Nakon potresa u HDZ-u u Vukovarsko-srijemskoj županiji, doznalo se kako nema mira, čini se, ni u Virovitičko-podravskoj, koja je utvrda te stranke. Iz HDZ-a je izašao Oliver Jukić, dekan Veleučilišta u Virovitici, još koncem prošle godine, a HDZ želi napustiti i Darko Žužak, virovitičko-podravski dožupan.

– Da, izašli smo iz HDZ-a još 22. studenoga supruga i ja, iz osobnih razloga, i to je sve što bih komentirao – rekao nam je Jukić, ne želeći govoriti o razlozima.

– Čim se izlazi iz stranke, ima veze sa stranačkim – dodao je ipak. On je svojedobno bio i dopredsjednik HDZ-a u Slatini.

Da nema nikakvih raslojavanja stranke, tvrdi, pak, Josip Đakić, prvi čovjek županijskog HDZ-a.

– Dekana Jukića već smo i zaboravili, on i supruga su napisali ostavke drugi dan nakon unutarstranačkih izbora, zato što njihov kandidat nije pobijedio. A Žužak je poslao meni dopis u kojem izražava svoje nezadovoljstvo i ostavku, no ja sam se čuo s njim. Nema više mjesta dožupana za njega i naravno da je nezadovoljan. Rekao sam mu kako nitko nije neprikosnoven i da ćemo za stručne ljude uvijek naći mjesta. Razgovaramo još, to nije gotova priča, sve su opcije otvorene – komentirao nam je Josip Đakić. Pojasnimo, zbog zakonskih izmjena, neće više biti dvije pozicije dožupana, pa očito ni mjesta za Žužaka u izbornoj utrci.

– Nema brige, ništa se bitno neće dogoditi, mi ćemo biti najbolji u Hrvatskoj, pobijedit ćemo u svim segmentima, i u svim županijama – poručio je on.

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar Mali Berica
Mali Berica
16:02 11.03.2021.

Nepoznata osoba uputila je danas (11.3.2021) prijetnju vodstvu Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini: Je*em li vam majčicu pseću hrvatsku da vam je*em, ima da dođem sa automatom u prostorije tog vašeg smrdljivog ustaškog udruženja i da vas sve pobijem ko stoku. A sada se prisjetimo se što je pokazalo istraživanje agencije Faktor plus koje je objavio Blic (5.3.2019). Srbi najviše mrze Hrvate, to je posljedica snažnih antihrvatskih stajališta velikog broja predstavnika vlasti u Srbiji. Antihrvatsko raspoloženje za posljedicu ima strah, nesigurnost i nespremnost na sudjelovanje u životu zajednice, čak je i broj upisane djece u prve razrede bio za trećinu manji u odnosu na prošlu godinu. Hrvatska bi trebala biti svjesna situacije, upozorio je Tomislav Žigmanov predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini. Dakle, mržnja prema Hrvatima je svakim danom sve gora, a naša izdajnička vlada šuti i apsolutno ništa ne poduzima .

OR
Orilogorilo
14:53 11.03.2021.

Hdz se lagano raspada

AE
a e
15:15 11.03.2021.

Neće Đakić iz HDZa......vitez od kleptomanije...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije