Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA ZA ZAGREB

Nova anketa: S Tomaševićem u drugi krug ulazi Škoro

Foto: Z1 televizija screenshot
1/2
21.04.2021.
u 14:24

Na trećem je mjestu SDP-ov kandidat Joško Klisović, s malim zaostatkom iza Škore, s 11,20 posto glasova, i također je kandidat za ulazak u drugi krug jer je do kraja kampanje preostalo još ravno mjesec dana

Prema reprezentativnom istraživanju koje je za Z1 televiziju provela agencija Akter public na uzorku od 2.750 birača u Zagrebu koji su odgovorili na anketna pitanja, u razdobolju od 23. ožujka do 13. travnja, Miroslav Škoro je s 14,75 posto glasova na čvrstom drugom mjestu iza Tomislava Tomaševića, koji ima 31,06 posto glasova.

Ovo je anketa koja je provedena na najvećem uzorku birača do sad. Rezultati su ponderirani prema dobi i spolu ispitanika. Primjetan je blagi pad Tomaševića koji je prisutan i u ostalim anketama, ali ne takav da bi ugrozio njegovo vodeće mjesto među kandidatima.

Škorin rezultat odražava rezultate Domovinskog pokreta na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima, kada je Domovinski pokret dobio 13,5 posto glasova birača u 2. izbornoj jedinici, gdje je bio nositelj.

Na trećem je mjestu SDP-ov kandidat Joško Klisović, s malim zaostatkom iza Škore, s 11,20 posto glasova, i također je kandidat za ulazak u drugi krug jer je do kraja kampanje preostalo još ravno mjesec dana. Klisović je često na udaru kritika zbog neagreisvne kampanje pod sloganom "Mirni čovjek Zagreba (JK)", no čini se da taj pristup daje rezultate.

Foto: Z1 televizija screenshot

 

Na četvrtom je mjestu ponovno zamjenica pokojnog gradonačelnika Milana Bandića, koja trenutno vodi grad, Jelena Pavičić Vukičević, sa 7,4 posto glasova, a iza nje je Vesna Škare Ožbolt koja bi po ovom istraživanju dobila 6,3 posto glasova. HDZ-ov kandidat Davor Filipović je ovdje tek peti - što je velika razlika u odnosu na istraživanje koje je za N1 provela agencija MASMI. Ovdje valja napomenuti da to istraživanje odudara od svih ostalih - po niti jednom drugom istraživanju Filipović nije niti približno tako visoko.

Iza njih slijede kandidati koji nemaju realnih izgleda za drugi krug - Anka Mrak Taritaš, koja je na prošlim izborima izgubila od Bandića u drugom krugu sa 16.000 glasova razlike, a koja ovaj put ima samo 4,8 posto glasova potencijalnih birača, i Mostovac Zvonimir Troskot s 4,1 posto. Svi ostali kandidati su ispod jedan posto. Neodlučnih je birača 13,82 posto.

Anketa je provedena telefonski od 23. ožujka do 13. travnja.

VIDEO Burno sučeljavanje Klisovića, Tomaševića i Filipovića

Komentara 3

PA
pax5
20:17 21.04.2021.

Kako stidljivo priznaju za Škoru...Sve koje znam uopće nema dileme, Škoro pobjeđuje!

40
402
06:30 22.04.2021.

Samo naprijed zagrebcanci izaberite jednoga od ova dva koji nikad u zivotu nisu samostalno od svoje pameti svojeg znanja zaradaili jednu kunu. A takvi vode u ankeyama .

NN
novo nenormalni
15:11 21.04.2021.

ma kakav škoro, Filipović dobiva glatko u prvom krugu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije