Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODRHTAVANJA TLA

Više slabijih potresa, većina na području Banije, Zagreb zatreslo 2,7 prema Richteru

Petrinja: Statičari obilježavaju zgrade i kuce stradale u potresu
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
03.01.2021.
u 09:32

Streslo. Neugodno. Kao da te jeza prođe, probudi iz sna – jedno je od svjedočanstava

Više manjih potresa osjetilo se na području središnje Hrvatske tijekom noći i jutra.

Najjači je bio onaj magnitude 2,9 prema Richteru koji se dogodio u 3.17 sati, a imao je epicentar 20 kilometara od Brezovice.

– Streslo. Neugodno. Kao da te jeza prođe, probudi iz sna – jedno je od svjedočanstava.

Nakon tog potresa, dogodilo se još nekoliko slabijih.

U 4.22 sati treslo je 1,5 prema Richteru, u 4.43 2,0 prema Richteru, u 6.50 1,6 prema Richteru, a oko 8 satri dogodila su se tri manja potresa magnituda 1,8, 2,4 i 2,0 prema Richteru.

Od 9 sati zabilježeno je pet manjih potresa. Svakih nekoliko minuta zatresao je jedan potres. Magnitude potresa bile su 1,6, dva po 2,5, 1,8 i 2,4 prema Richteru. Posljednji potres od 2,4 prema Richteru epicentar je imao 8 kilometara sjeverozapadno od Zagreba, a ostali su bili kod Siska i Petrinje.

Hrvatska seizmološka služba objavila je pak da je u 9.19 sati zabilježen slab potres s epicentrom kod Remeta. Magnituda potresa iznosila je 2.7 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III-IV stupnja EMS ljestvice. Potres se osjetio diljem Zagreba i okolice.

VIDEO Na jezeru snimljen trenutak potresa u Petrinji, od zvuka se ledi krv

Ključne riječi

Komentara 72

MI
mijica123
10:14 03.01.2021.

2.7 nije neki jaki potres ali sa epicentrom praktički u gradu i na našim od proljeća konstantno razmrdanim objektima osjetio se jako. Samo potvrda tezi da centar grada ne bi prezivio sada ni onaj potres iz ožujka a kamoli jači.. Dok se gospoda u fondu ne dogovore kolikuće tko imati plaću obnova će zapoćeti kazu u lipnju. Gospodo drraga hvala na žurnosti. Tko zna š to nas sve čeka do l i pnja

Avatar Reconquista
Reconquista
09:42 03.01.2021.

Hrvati kažu Banovina. Od riječi ban. Banija nema značenje.

Avatar Ledeni
Ledeni
10:02 03.01.2021.

Ovi jugokomunistički ostaci nikako da nauče Hrvatski. Kakca crna Banija?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije