Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje Perkoviću i Mustaču

Nobilo: Već dugo na suđenju nismo čuli ništa o Đurekoviću

Perković i Nobilo
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/2
16.04.2015.
u 21:15

Naime, Mustač i Perković nisu ništa govorili pred njemačkim sudom, pa sud ovako dolazi do podataka o karijeri optuženika u jugoslavenskoj Službi državne sigurnosti

Vanja Špiljak, sin komunističkog dužnosnika Mike, osoba je zbog koje je - prema optužnici minhenskog tužiteljstva - ubijen Stjepan Đureković, kako bi se sakrile njegove navodne malverzacije u Ini. Špiljak nije došao na sud na dan kad je bio pozvan, uzeo je odvjetnika i pojavit će se u dogovoru sa sudom. Danas su pak na suđenju Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču svjedočili hrvatski suci Renata Miličević i Damir Kos, kako bi pred sudom govorili o podacima koje su dobili od optuženika kad su bili svjedoci u procesima u Zagrebu.

Naime, Mustač i Perković nisu ništa govorili pred njemačkim sudom, pa sud ovako dolazi do podataka o karijeri optuženika u jugoslavenskoj Službi državne sigurnosti. Svjedočio je i emigrant Stjepan Mesek, za koga se tvrdi da je bio suradnik Udbe koji je pratio Đuru Zagajskog, ubijenog emigranta. On kaže da ništa ne zna o Stjepanu Đurekoviću ni o optuženicima. Perkovićev branitelj Anto Nobilo komentira kako već dugo na sudu u Muenchenu  nije čuo ime Stjepana Đurekovića, nego se govori o ratu emigranata i Udbe i o drugim stvarima, pa napominje da mu se čini da je postupak dospio u slijepu ulicu.

>> Pogledajte Reutersov prilog o suđenju Perkoviću i Mustaču

Komentara 12

PI
Pikador
23:11 16.04.2015.

Prešućene istine --------------------------------------------------------------------------------------------- Priča o ubojstvu Stjepana Đurekovića ima jedan dio koji se danas krije kao zmija noge. *********************************************************************************** Obračun je to bio između samih komunista. Đureković je prije bijega na Novu 1982 bio komunist od najvećeg povjerenja i tadaada mu je SFRJ preko INA predstavništva kojeg je on bio direktor na njegov fizički osobni račun u Njemačkoj položila 122.000.000 USD . Istina zbog kupnje nafte na crno jer je SFRJ imala blokadu MMF !!! ********************************************************** Iste godine 1982/83.g., kada je emigrirao iz SFRJ, u SFRJ je morala biti uvedena štednja „par-nepar i snženje temp grijanja u službenim prostorijama (bolnice,škole, ministarstva ili SIZ-ovi)-. Samo slučajnost ??? Sapienti sat. Neka istraživački novinari provjere imali podudarnosti.

DD
ddh
10:10 17.04.2015.

Njemacki sud zna sto radi. To, da se to ne svidja jednom Nobilo je Nobilova stvar. Sigurno je ali, da Nobilo pati radi toga, jer sud u Münchenu ne dozvoljava, da mu klimu u sudnici rade razni mediji poput Jutela (HRT), Jutarnjeg, Novog lista ili Indexa koji su uvijek bili i ostali vjerni poklonici bivseg tuzitelja drzave Yugoslavije. Sigurno je ali i to, da ce taj sud to sudjenje obaviti korektno i sigurno dijelom raskrinkati udbaske zlocince, ali i detektirati mnoge koji su u to bili umijesani. I radi toga hvata tog Nobila polako i nervoza, a nju dijeli da prilicno njih Sa Iblerovog trga, ali i sa raznim Josipovicima, Mesicima i inim pomagacima Udbe.

PP
popi popi
21:33 16.04.2015.

Ne trebaš čut kad sve znaš .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije