Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvoreno pismo

HDSSB se žalio ministru Orepiću zbog "previše ispisanih policijskih kazni" u PU osječko-baranjskoj

Vlaho Orepić
Foto: Anto Magzan/Pixsell
07.04.2016.
u 13:20

Je li moguće da su stanovnici Osječko-baranjske županije najveći prijestupnici i najlošiji vozači ili je na djelu ono u što građani sve više sumnjaju: osiromašeni Slavonci i Baranjci kroz policijske kazne pune državni proračun?

Zbog velikog broja kazni u prometu u PU osječko-baranjskoj, HDSSB je uputio otvoreno pismo ministru Vlahi Orepiću. Žele mu, navode, kao novom ministru skrenuti pažnju na "problematiku višegodišnjeg trenda povećanja ispisanih policijskih kazni"  na ovom području.

- Broj ispisanih policijskih kazni raste, iako s druge strane uslijed negativnih demografskih kretanja, siromaštva i konstantnog zanemarivanja ove regije od strane centralne države, broj stanovnika rapidno pada, a posljedično pada i broj sudionika u prometu - navode u HDSSB-u. Pitaju ga je li moguće da su stanovnici Osječko-baranjske županije "najveći prijestupnici i najlošiji vozači".

-Ii je na djelu ono u što građani sve više sumnjaju: osiromašeni Slavonci i Baranjci kroz policijske kazne pune državni proračun? Kako drugačije objasniti da je više kazni ispisano u Osječko-baranjskoj županiji nego u jadranskim županijama u kojima tijekom ljeta boravi nekoliko milijuna turista? Ukoliko je to zbog razvoja turizma onda Vas ovim putem želimo upoznati kako turizam ne završava sa Zagrebom, već da i Slavonija i Baranja svake godine bilježi sve veći broj turista - ističe se u pismu.

Traže od ministra da ispita razloge ovog slučaja.

- Vjerujemo kako Vam je u interesu da stanovnici Osječko-baranjske županije na policijske službenike gledaju kao osobe koje brinu o njihovoj sigurnosti, a ne kao službenike koji putem kazni brinu o državnom proračunu - stoji u pismu.

>> Policija: “Ovo je izvanredna situacija, nema više upozorenja, odmah kazne!”

Komentara 3

Avatar Hadezeov domoljub
Hadezeov domoljub
13:12 07.04.2016.

Ne samo sa Slavoncima. Neki dan pići pilicijska škoda sa rotirkama na polje za traktorom da provjere valjanost prometne dozvole i ispravnost svjetala. Dok im u središnici pljčkaju eure i zlato oni teroriziraju ljude po oranicama.

BI
biker77
14:48 07.04.2016.

mi smo sirotinja , kod nas nema zlata i eura za popraviti kučni buđet :( Namiruju se od stoke sitnog zuba

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije