Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nikola Grmoja:

'Nije dobra poruka što Mamić nije u Hrvatskoj'

Nikola Grmoja
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/10
06.06.2018.
u 14:18

Očito tijela koja su trebala poduzeti što su trebala nisu ispunila svoju funkciju, rekao je Grmoja

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja kazao je danas kako nije dobra poruka što bivši čelnik i sadašnji savjetnik NK Dinama Zdravko Mamić nije u Hrvatskoj na dan izricanja presude, kojom je na osječkom sudu nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, ustvrdivši kako je očito da nadležna tijela koja su trebala nešto poduzeti kako bi to spriječila nisu ispunila svoju funkciju.

"Poruka sigurno nije dobra. Ovršeni radi nekoliko stotina kuna neplaćenih računa stradaju, a ljudima s ovako teškim kaznenim djelima se omogućilo da napuste Hrvatsku. Pogledajte Todorića", izjavio je Grmoja novinarima u Saboru.

Nikola Grmoja
1/15

Podsjetio je i kako je 'mostovac' Marko Sladoljev u otvorenom pismu 11. svibnja glavnog državnog odvjetnika pitao jesu li na snazi mjere opreza za Zdravka Mamića u smislu napuštanja odredišta.

"Očito tijela koja su trebala poduzeti što su trebala nisu ispunila svoju funkciju. Ljudi odlaze iz Hrvatske zbog općeg nepovjerenja u institucije, Sabor, Vladu, političare i tu je odgovornost svih nas koji smo dio politike da mijenjamo neke stvari, a to ide jako sporo", istaknuo je Grmoja. 

Zdravko Mamić, njegov brat Zoran, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović i poreznik Milan Pernar nepravomoćnom su presudom osječkog Županijskog suda proglašeni krivima po Uskokovim optužbama za izvlačenje oko 116 milijuna kuna iz toga kluba te nanošenje štete državnom proračunu od 12,2 milijuna kuna. Osuđeni su na zatvorske kazne, pri čemu je Zdravko Mamić dobio šest i pol godina.

Na hipotetsko pitanje o tome bi li Most u Vladu s HDZ-om kada bi na čelu te stranke bio Davor Ivo Stier, Grmoja je odgovorio da ako bi problem HDZ-a bio Plenković, Hrvatska bi bila sretna zemlja.

"Mi se ne želimo baviti HDZ-om, ne zanima nas Plenković, Stier i Kovač, već nas zanimaju hrvatski građani i tim se inicijativama bavimo", poručio je.

Komentara 9

Avatar istovari
istovari
14:38 06.06.2018.

Pušten kao i mnogi da pobjegne...

BF
bf2
14:43 06.06.2018.

možda poruka nije dobra,ali je poruka točna,a to je da se kriminalcima dopušta bijeg iz RH prije donošenja presude. Sve je to na žalost više puta viđeno,na žalost ovo je samo još jedan slučaj korumpiranosti i nerada našeg "pravosuđa"

LO
Long
14:46 06.06.2018.

To je Hrvatska

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije