Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mirjana krizmanić

'Nezaposlenost postaje stresnom ako se baš nikako ne može riješiti'

Mirjana Krizmanić, budnica za nezaposlene, tribina (1)
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/4
05.03.2013.
u 22:45

Tribina Budnica za nezaposlene - stop depresiji u organizaciji Sindikata nezaposlenih Hrvatske, Akcije socijaldemokrata Hrvatske te drugih udruga i pokreta, održana je u prostorijama Mjesne samouprave u Gajevu.

–Stres se javlja kad smo u situaciji koju ne možemo riješiti, a bivanje nezaposlenim može biti stresno ako nikako ne možemo riješiti tu situaciju, rekla je poznata psihologinja dr. Mirjana Krizmanić na tribini Budnica za nezaposlene - stop depresiji u organizaciji Sindikata nezaposlenih Hrvatske, Akcije socijaldemokrata Hrvatske te drugih udruga i pokreta, u prostorijama Mjesne samouprave u Gajevu.

– Ne mislim da su nezaposleni depresivni, jer depresija je bolest, nastavlja dr. Krizmanić, te ističe kako danas gotovo sve pogrešno smatramo stresom. Preporučuje nekoliko načina kojima ga možemo suzbiti.

–Napadnimo stres stjecanjem i drugih znanja. Smanjimo očekivanja, danas svi žele posao u skladu s obrazovanjem, što je rijetkost. Prilagodimo se situaciji, ne jadajmo se, to rade oni koji nemaju problema. Kontrolirajmo vlastite reakcije kako bismo sačuvali zdravlje. Stres je štetan ako je dugotrajan a ne poduzimamo ništa, ističe dr. Krizmanić.

Inače, predsjednica SNZ Maja Marija Jelinčić istaknula je kako njezin Sindikat vodi već višemjesečni spor s državom oko svoje registracije te su zbog toga formirali udrugu Akcija nezaposlenih Hrvatske, čija je također predsjednica. Svoj je izborni program na tribini predstavio i prof. Zlatko Klarić, kandidat za gradonačelnika koalicije Svi zajedno. 

>> Što vam još može \"navući\" stres? Nesposobni kolege... 

>> Napravite plan za radni tjedan bez stresa uz zadane ciljeve

Komentara 2

AA
aabbcc
09:37 06.03.2013.

. Posao iz snova !!! ______________ Gazda u Njemackoj trazi 1- radnika varioca, u uzi izbor za odabir ulazi i 300 Hrvata sa najboljim atestom !!!!

CR
Croasan
12:26 06.03.2013.

Napadnimo stres stjecanjem i drugih znanja. Danas svi žele posao u skladu s obrazovanjem govori uistinu cijenjena gospođa Krizmanić. Kako ne biti u stresnom stanju ako diplomirate na fakultetu koji ste odabrali a ne možete se zaposliti u struci. Godine prolaze,gubite znanje (teoretsko) idete na prekvalifikaciju opet nema posla jer svi traže osobu sa višegodišnjom praksom.Koji je smisao politike zapošljavanja ? Stjecati praksu za crkavicu i na kraju otići u inozemstvo ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije