Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jeste li znali?

Nevjerojatno što se nalazi usred egipatske pustinje

Kino usred egipatske pustinje
Foto: Google Maps
11.03.2014.
u 17:22

Za fotografije ovog skrivenog i neobičnog prizora nagrađen je estonijski fotograf Kaupo Kikkas koji je na svom blogu ispričao zašto se kino nalazi usred pustinje.

Za popularni turistički resort Sharm el-Sheikh znaju brojni turisti, no nije svima poznato da se samo nekoliko kilometara dalje usred pustinje nalazi – kino. Za fotografije ovog skrivenog i neobičnog prizora nagrađen je estonijski fotograf Kaupo Kikkas koji je na svom blogu ispričao zašto se kino nalazi usred pustinje.

Početkom ovog milenija jedan se Francuz našao u Sinajskoj pustinji gdje je došao na ideju da tamo sagradi kino. U Kairu je kupio stara sjedala i projektor koji su se koristili u starim kinima. Pripremio je i generator za izvor struje, a velikim traktorom podignuli su platno koje je nalikovalo na veliko jedro.

No, na samu večer premijere nešto je pošlo po zlu, generator je bio sabotiran i film nije mogao biti prikazan. Niti tada ni ikada poslije.

Pretpostavlja se da su za sabotažu odgovorne egipatske lokalne vlasti kojima se nije svidjelo to što izvodi "neki ludi Francuz". Napuštenih 150 drvenih sjedala još uvijek se nalazi na istom mjestu. Fotografije kina možete pogledati na stranicama Kaupa Kikkasa.

>> Mislite da su ove fotografije montirane? Varate se, pogledajte bolje!

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Germanicus I
Germanicus I
20:07 11.03.2014.

Uh drvo ..da je železo evo mojih bratka ...ima sve da očistimo dok kažeš tri!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije