Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Međimurje

Nepropisno parkirao, vrijeđao policajce i automobilom nasrnuo na jednog od njih

Čakovec: Policija spriječila prosvjed protiv povećanja cijena goriva
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
27.11.2020.
u 10:31

Dobit će prijavu za kazneno djelo prisile prema službenoj osobi, a počinio je i nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cesta i prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, pa je odmah kažnjen s 10.800 kuna

Policajac se u zadnji tren izmaknuo 54-godišnjem vozaču s područja Murskog Središća koji je jučer nešto prije 17 sati na parkiralištu trgovačkog centra u Športskoj ulici u Čakovcu namjerno krenuo automobilom na njega.

Prilikom utvrđivanja prometnog prekršaja nepropisnog parkiranja policijskim službenicima pristupio je 54-godišnjak koji je, nakon što je stavio kupljene stvari u automobil, odbio surađivati s policajcima, vrijeđao ih i omalovažavao pogrdnim riječima.

- Nakon toga sjeo je u automobil i krenuo prema policijskom službeniku koji se nalazio neposredno ispred automobila te ga pritom udario u nogu. Policijski službenik uspio se izmaknuti, dok se vozač automobilom udaljio s mjesta događaja - opisali su incident u PU međimurskoj. 

Pokrenuta je potjera za odbjeglim vozačem koji je ubrzo zaustavljen na parkiralištu obližnjeg trgovačkog centra. Uhićen je i priveden u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje. Dobit će prijavu za kazneno djelo prisile prema službenoj osobi, a počinio je i nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cesta i prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, pa je odmah kažnjen s 10.800 kuna uz izricanje zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseci.

Policijski službenik nije ozlijeđen, dok je 54-godišnjak zadobio lakše ozljede prilikom primjene sredstava prisile.

 

>> VIDEO Nove mjere koje vrijede do 21. prosinca

 

Ključne riječi

Komentara 1

IV
Ivoovi
07:34 28.11.2020.

Ovoga bi trebalo prvo "pendrekom" izmasirati pa onda prekršajno prijaviti. Tak se je nekad radilo i onda je bilo "rešpekta" prema organima vlasti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije