Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kleine zeitung:

Neonacističke aktivnosti u Bleiburgu bacaju tamnu sjenu na Korušku

22.04.2018.
u 12:35

Krajnje je vrijeme da Koruška jasno stavi do znanja kako neće dozvoliti da se nanosi šteta imidžu naše pokrajine kroz neonacističke aktivnosti – zaključuje glavna urednica Kleine Zeitunga.

U nedjeljnom izdanju austrijskog dnevnog lista Kleine Zeitung od 15. travnja glavna urednica Antonia Gössinger objavila je iznimno oštar komentar o skupu kod Bleiburga. A. Gössinger piše da taj skup baca tamnu sjenu na Korušku te podsjeća da se sve odvija u organizaciji udruge Počasni bleiburški vod i Katoličke crkve.

– Komemoracija je uvijek zasjenjena time da brojni sudionici događaj koriste kako bi izrazili svoje fašističke stavove – navodi Kleine Zeitung i podsjeća da nova koruška vlada i župan Peter Kaiser traže od policije da austrijski Zakon o zabrani nacističkih simbola primjenjuje i na ustaško znakovlje.

Podsjeća se da je prošle godine čak 21 organizacija civilnog društva tražila zabranu skupa, ali uzalud, jer njegovo održavanje omogućava činjenica da iza njega stoji hrvatska Katolička crkva pa je okupljanje prijavljeno kao vjerski događaj.

Krajnje je vrijeme da Koruška jasno stavi do znanja kako neće dozvoliti da se nanosi šteta imidžu naše pokrajine kroz neonacističke aktivnosti – zaključuje glavna urednica Kleine Zeitunga.

Ključne riječi

Komentara 50

KI
kimi
12:56 22.04.2018.

I šta sad, da li to opet znači da Koruškom vladaju Srbi, UDBA, Mirko i Slavko? Ili u Koruškoj kao i u ostatku civilizovanog sveta jednostavno ne vole neonaciste)

KA
KaraMarko
12:52 22.04.2018.

Dali nijemci prosvijeduju na grobljima po europi SS vojnika i nacista?!

BE
beriand
21:53 22.04.2018.

Tu su izginili vojnici koji su odložili oružje, mučki su ubjeni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije