Naslovnica Vijesti Svijet

Neonacističke aktivnosti u Bleiburgu bacaju tamnu sjenu na Korušku

Krajnje je vrijeme da Koruška jasno stavi do znanja kako neće dozvoliti da se nanosi šteta imidžu naše pokrajine kroz neonacističke aktivnosti – zaključuje glavna urednica Kleine Zeitunga.
22. travnja 2018. u 12:35 50 komentara 2771 prikaza

U nedjeljnom izdanju austrijskog dnevnog lista Kleine Zeitung od 15. travnja glavna urednica Antonia Gössinger objavila je iznimno oštar komentar o skupu kod Bleiburga. A. Gössinger piše da taj skup baca tamnu sjenu na Korušku te podsjeća da se sve odvija u organizaciji udruge Počasni bleiburški vod i Katoličke crkve.

– Komemoracija je uvijek zasjenjena time da brojni sudionici događaj koriste kako bi izrazili svoje fašističke stavove – navodi Kleine Zeitung i podsjeća da nova koruška vlada i župan Peter Kaiser traže od policije da austrijski Zakon o zabrani nacističkih simbola primjenjuje i na ustaško znakovlje.

Podsjeća se da je prošle godine čak 21 organizacija civilnog društva tražila zabranu skupa, ali uzalud, jer njegovo održavanje omogućava činjenica da iza njega stoji hrvatska Katolička crkva pa je okupljanje prijavljeno kao vjerski događaj.

Krajnje je vrijeme da Koruška jasno stavi do znanja kako neće dozvoliti da se nanosi šteta imidžu naše pokrajine kroz neonacističke aktivnosti – zaključuje glavna urednica Kleine Zeitunga.

no-ustasa.at Austrijanci online kampanjom protiv Bleiburga Ilustracija Uoči komemoracije u Austriji Koruški župan: Skup u Bleiburgu treba zabraniti Bleiburg Zvonimir Despot Komemoracija u Bleiburgu nije proustaška manifestacija, većina tamo doista komemorira žrtve
OHR SAVJETNIK
Otkrijte imate li sivu mrenu
  • kimi:

    I šta sad, da li to opet znači da Koruškom vladaju Srbi, UDBA, Mirko i Slavko? Ili u Koruškoj kao i u ostatku civilizovanog sveta jednostavno ne vole neonaciste)

  • KaraMarko:

    Dali nijemci prosvijeduju na grobljima po europi SS vojnika i nacista?!

  • beriand:

    Tu su izginili vojnici koji su odložili oružje, mučki su ubjeni.