Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GORDAN JANDROKOVIĆ:

'Nema razgovora o Ustavu dok se ne promjeni lex Perković'

gordan jandroković,branko bvukšić,boro grubišić
Vanja Moskaljov/VLM
20.09.2013.
u 12:08

Oporba je održala zajedničku konferenciju za medije zbog nezadovoljstva radom Odbora za europske poslove

HDZ neće uopće raspravljati o promjenama Ustava sve dok vladajući ne promjene "lex Perković" onako kako to traži Europska komisija. Rekao je to na konferenciji za medije HDZ-ov Gordan Jandroković.

– Nema rasprave o izmjeni Ustava dok se ne promjeni "lex Perković". To može samo sanjati predsjednik SDP-a i ostali oko njega. Prvo puna primjena "lex Perković", a onda rasprava o Ustavu – rekao je Jandroković.

Podsjetimo, Ustav se ne može promijeniti bez dvotrećinske većine u Saboru, što vladajući nemaju bez HDZ-ovih ruku. Konferenciju za medije održao je zajedno s HDSSB-ovim Borom Grubišićem i laburistom Branko Vukšićem, a zajednički su prozvali vladajuće i predsjednika Odbora za europske poslove Daniela Mondekara zbog izbjegavanja rasprave o "lex Perković". Trojac tvrdi da je na zadnjoj sjednici tog odbora prošli tjedan dogovoreno da će se nova sjednica održati ovaj tjedan, da će izmjene "lex Perković" biti na dnevnom redu i da će na odbor doći predstavnik Vlade, ali sjednica se nije održala a oni, kažu, nisu dobili obrazloženje. To što nemaju informaciju kada će sjednica biti održana, smatraju ponižavanjem saborske oporbe, odbora i Sabora u cijelosti.

>> "Hrvatska je otišla s Balkana, ali je Balkan ostao u srcima nekih"

Ponašanje SDP-a Branko Vukšić opisao je kao potrebu spašavanja Velikog Vođe koji je zbog svog prkosa dovukao zemlju u nezavidan položaj, a isto je napravio i za zemlje u okruženju koje će EU ubuduće promatrati kroz ponašanje Hrvatske.

– Milanović je najviše uvrijedio Komisiju rekavši da je to blef, pa su oni onda bleferi, a ispalo je da je on blefer i da nas gura u ptičji rezervat zbog svoje taštine – rekao je Vukšić.

Iza informacije da bi se mogle usvojiti izmjene "lex Perković" s odgodom primjene do 1. siječnja 2014., Vukšić smatra da stoje skriveni motivi i pita zašto ne bi odmah stupile na snagu. Dodao je i da je vlast najbolje ljepilo te da će se zbog toga HNS i SDP vjerojatno dogovoriti oko kompromisnog rješenja. Predsjednik Odbora za europske poslove Daniel Mondekar potvrdio je da je bilo dogovoreno da se sjednica odbora održi ovaj tjedan s temom izmjena "lex Perković", ali da je to bilo nemoguće jer iz Vlade nisu stigli materijali o izmjenama.

– Sjednica će se održati za nekoliko dana kad stignu materijali. Vjerojatno će zakon predstaviti ministar pravosuđa – rekao je Mondekar i odbacio tvrdnje da odbor nije zasjedao zato što nema dogovora između HNS-a i SDP-a oko izmjena spornog zakona.

>> Na pomolu rješenje: Izmjene 'lex Perković' od 1. siječnja 2014.?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije