Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar Marić:

'Nema govora o tome da hrvatska država preuzme dugove Agrokora'

Zdravko  Marić
Linda Draškić
29.05.2017.
u 12:19

Upitan je li točna informacija da Agrokor u ovome trenutku može računati samo na novac američkih fondova, Marić nije htio odgovoriti

Nakon izlaganja predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović na današnjoj konferenciji "Hrvatska kakvu trebamo", na kojoj je u prvom planu brendiranje Hrvatske, odnosno pozicioniranje Hrvatske u svijetu, i to kroz prizmu definiranja nove vanjske politike Hrvatske, prepoznatljivosti hrvatskih proizvoda na svjetskom tržištu, hrvatske kulture i kulturne baštine te tko smo mi i kako se možemo predstaviti svijetu, izjavu za novinare dao je i ministar financija Zdravko Marić.

Upitan je li točna informacija da Agrokor u ovome trenutku može računati samo na novac američkih fondova, Marić nije htio odgovoriti, baš kao ni na pitanje očekuje li da će Sberbank inzistirati na stavu da je dug Agrokora dug hrvatske države. No rekao je da o preuzimanju dugova nema govora. 

– Čuli ste riječi svih nas, i premijera Plenkovića, od prvog dana – to je isključivo privatna kompanija i sigurno je da je država napravila jedan zakonodavni okvir da se lakše može ući u proces strukturiranja, ali ni o kakvom prepoznavanju i preuzimanju dugova nema ni govora.

Zdravko  Marić
1/70

 

Komentara 26

HR
Hrvatska
13:10 29.05.2017.

Najbolji nas ministar.

SE
sekator2
13:17 29.05.2017.

Preuzimanje dugova ne dolazi u obzir. Čak ni ako potraživanje bude dosuđeno pravomoćnom odlukom međunarodnog suda. Nitko nas Hrvate ne može ni na što prisiliti pa makar se radilo i o međunarodnim sudištima. Glavu gore i ponosno naprijed.

AN
anticenzura
13:30 29.05.2017.

Domaca prehrambena industrija se ne smije davati tudjim kulturama na upravljanje, tko ti oduzme zemlju i hranu oduzeo ti je i tvoj identitet i kulturu tvoga naroda. Amerikanci mogu doci u nasu zemlju i otvoriti svoj ducan u nasoj drzavi, ali ne smiju oduzimati domacu prehrambenu industriju nasemu narodu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije