Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 196
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lucić:

Neka Ronko odgovori gdje je 10 mil. kn koje dao Kamen-Ingradu?

Franjo Lucić (1)
Ljiljana Marić
07.11.2012.
u 18:16

Čelnik požeško – slavonskog HDZ- proziva požeškog gradonačelnika. Optužio je Ronka da preko Porezne uprave vrši pritisak i pod svaku cijenu želi u poslovanju njegovih tvrtki naći nezakonitosti koje podliježu kaznenoj odgovornosti

Nakon što je prije dva dana požeški gradonačelnik, SDP-ovac Zdravko Ronko javno prozvao pleterničkog gradonačelnika i čelnika požeško-slavonskog HDZ-a Franju Lucića da javnosti odgovori gdje je 40 milijuna kuna, odnosno zašto njegova tvrtka Tofrado ne vrati dug Poreznoj upravi i Hrvatskim šumama te mu poručio da gradnju prometnih pravaca prepusti struci, danas se Lucić obratio javnosti.

Optužio je Ronka da preko Porezne uprave vrši pritisak i pod svaku cijenu želi u poslovanju njegovih tvrtki naći nezakonitosti koje podliježu kaznenoj odgovornosti. Lucić, koji se, kako je rekao, već 30-ak godina bavi poduzetništvom nije nikada ništa činio mimo zakona. Priznaje da je Porezna našla neke nepravilnosti, ali da one nisu u domeni kaznene odgovornosti.

– Moja je tvrtka upala u probleme zbog globalne ekonomske i gospodarske krize. Nudio sam državi nekretnine u vlasništvu Tofrada za dug što nam je bilo omogućeno prema odluci bivše Vlade, ali to nije prihvaćeno jer je Ronko i to opstruirao – istaknuo je Lucić koji je Ronku posebno zamjerio što je u gotovo sve ustanove i institucije, od Porezne uprave do Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje postavio svoje ljude kako bi imao kontrolu nad svime.

Isto tako je pozvao Ronka da odgovori gdje je 10 milijuna kuna koje je u mjenicama dao tvrtki Kamen-Ingrad te kako je mogao u Požegi kupiti dva stana, održavati obiteljsku kuću te kupovati stanove po Beogradu.

Lucić je na kraju rekao da on nije protiv pravca Požega – Nova Kapela, a da projekt brze ceste preko Babje gore kao najbržeg i najkraćeg izlaska na autoput treba početi odmah graditi. – Sada treba izraditi glavni projekt, za što treba osigurati oko 400.000 kuna, a kada dođu bolja vremena to i izgraditi. Ne možemo nespremni na to čekati. Kada se izgradi mreža autocesta u Hrvatskoj, 0,68 kuna koje se danas izdvajaju iz litre goriva za izgradnju autocesta, bit će preusmjereno u državne ceste pa i u našu brzu cestu. I drugi se gradovi za to spremaju pa ne vidim razlog da to i mi ne učinimo. Ovaj pravac je važan ne samo za grad Požegu nego za cijelu županiju – poručio je Lucić.

>> Ronko Luciću: Kamo je nestalo 40 milijuna kuna?

Komentara 7

ZV
zvona1002
23:48 07.11.2012.

Njih dvojica (Lucić i Ronko) se svaki dan optužuju, pa se pitam dali odgovorne institucije Pravosuđa ili MUP-a rade na utvrđivanju tih optužbi, pa ako kojim slučajem nema odgovornosti prema optužbama, onda bi najmanje trebali odgovarati za javno optuživanje jer to mi se čini da isto spada u neki oblik odgovornosti (dali kaznene ili prekršajne)... Naj žalosnije je što njih dvojica skrivaju svoj nerad i skreću pozornost sa puno bitnijih tema jer im je ovako lakše optuživati jedan drugoga kada nema nikakvih sankcija...sramota za ponašanje dvaju saborskih zastupnika

IV
ivica3213
11:50 08.11.2012.

Kako netko može vršiti pritisak na nekog ako je sve bilo u skladu sa zakonom kakao kaže Lucić, čega se bojati? Ako je sve bilo po zakonu nema se razloga za paniku neka se kontrolira koliko hoće ako je sve u redu, ali na internetskim stranica svi to mogu i vidjeti. Kriza je kriva što netko duguje državi tolike milione, što nije plaćena isporučena roba itd. Pa može li država tako funkcionirati kada nam oni koji sjede u saboru prvi ne poštuju zakon kojega su sami donijeli. Očito ovdje nešto smrdi. Za mjenice grada Zec sjedi u zatvoru a mjenice nije dao samo grad nego i županija, zna se tko je tada bio župan i iz koje stranke, vi sami protiv sebe iznosite optužbe. Zašto ne pitate tadašnjega župana , zašto je on izdavao mjenice?

ŽA
žacanko
20:33 07.11.2012.

Poznajući g.Lucića zadivljena sam njrgovom umnom izrekom.:-"...moja je tvrtka upala u probleme zbog globalne ekonomske i gospodarske krize...".Dostojno pravog financijskog stručnjaka a ne sitnog trgovca čavlima ižicom što je bio i do danas ponašanjem i ostao,a "tvrtke" su propadale i prije krize(op.a. - Oroplet i Oropletić) pa je spas našao u Saboru dok su "tvrtke" životarile radeći po Pleternici po koji kružni tokić,mostić,bačvice od neplaćene hrastovine Hrvatskih šuma,itd.A što se tiće mjenica u utakmici: HDZ mjenuce : SDP mjenice = 0 : 0. Rugala se svraka svraki !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije