Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koliko traje strah

Ne bojimo se, doček Nove godine slavit ćemo u srcu Pariza

Eiffelov toranj
Foto: REUTERS/PIXSELL
19.11.2015.
u 17:37

Otkazi putovanja za Pariz pljušte u svim dijelovima svijeta, a odustali su i mnogi hrvatski građani koji su imali već uplaćena putovanja

Grad Svjetlosti i jedno od najpopularnijih turističkih odredišta na svijetu mnogi će nakon terorističkih napada, s više od 140 žrtava, do daljnjeg prekrižiti u svojim putnim planovima. Buking je zamro, otkazi već uplaćenih aranžmana za Pariz pljušte diljem svijeta, agencije preslaguju rute i storniraju polaske planirane tjednima unaprijed. U istoj su kaši i domaće putničke agencije, gdje se na prvom mjestu po popularnosti Pariz stalno smjenjuje s Londonom. Trenutačno, dakako, London preuzima primat.

Naši sugovornici kazuju da im je otprilike trećina putnika za Pariz otkazala odmah nakon terorističkih napada u prošli petak, trećina se još premišlja, a ostali, barem zasad, uvjeravaju da neće odustati. Među onima koji nisu ustuknuli pred strahom od novih napada je i bračni par iz Rijeke.

Nema tih terorista...

Zacrtali su dočekati Novu godinu u Parizu i, kažu, nema tih terorista koji će im pomrsiti planove.

– Ne, ne bojimo se. Kad bi se čovjek bojao svega što mu se može dogoditi, ne bi ni iz stana izlazio – kaže Riječanin V. M., koji je sa suprugom proputovao cijeli svijet, a već je bio i u francuskoj prijestolnici. – Pariz će nam, nakon Bugarske i Crne Gore, biti treće putovanje ove godine. Naravno da ovakve stvari nisu ugodne, terorizam jest prijetnja u današnjem svijetu, ali računamo da se neće ponoviti na istom mjestu. Osim toga, nismo ljubitelji masovnih okupljanja i javnih događanja, više volimo sami istraživati, a tako smo, vjerujem, i sigurniji – kaže V. M.

Puni avioni za Tunis

Apsolutne sigurnosti nema i svijet se uči živjeti s terorizmom, a razdoblje straha se skraćuje. Recimo, mnogi su se turoperatori vratili u Tunis samo nekoliko tjedana nakon lipanjskog pokolja turista. Iz susjedne Slovenije, recimo, avioni puni turista za tuniska ljetovališta letjeli su već početkom kolovoza. Istina, tamošnji su domaćini drastično rezali cijene, a nekima su, očito, popusti i do 50 posto dovoljan argument. I sada se iščekuje kako će reagirati pariški turistički radnici.

– Sve ovisi kakav će buking za Pariz biti idućih desetak dana. Pokaže li se da su rezervacije jako pale, pariški će hotelijeri morati posegnuti za spuštanjem cijena. Pitanje je samo koliki će popusti biti i koliko će trajati. Vjerujem ne predugo, a mogu ići do najviše 30 posto – procjenjuje Ivan Pukšar iz agencije Kompas.

U Pariz se, inače, iz Hrvatske uglavnom ide avionom, cijene trodnevnih i četverodnevnih aranžmana su od tri do pet tisuća kuna. Neki se na put od 1500 kilometara odvaže i autobusom, što je osjetno jeftinije. Dugi vikend u Parizu tada stoji otprilike dvije tisuće kuna.

>> Eagles of Death Metal: Još uvijek smo užasnuti, otkazujemo sve koncerte

>> Policija: Video potvrđuje postojanje devetog napadača

Komentara 6

BA
Banirat
17:58 19.11.2015.

Buking - mozel neko da mi prevede na bosanski? Hvala lijepa.

MI
migaaa
18:30 19.11.2015.

Ja svojoj deci ove godine savetujem da ne idu na masovni docek Nove godine u centru Beca gde se svake godine okuplja masa mladih.Jeste to divan dozivljaj ali treba biti oprezan za ovaj Docek a sledece godine ce mnoge stvariri biti jasnije i nadam se bezbednije a i nadam se da ce se Evropa iz ovoga nauciti pameti.

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
17:51 19.11.2015.

Toplo se nadamo da neće netko poželjeti da budete previše obasjani !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije