Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOJNI ZRAKOPLOVI

NATO objavio snimke s vježbi u Europi: 'Cilj je testirati sposobnosti nuklearnog odvraćanja'

Air Force and Navy inspectors visit Estonia
Foto: Alexander Welscher/DPA
1/2
04.11.2022.
u 17:48

Ukupno 60 vojnih zrakoplova raznih varijanti iz 14 različitih zemalja testiralo je svoje sposobnosti nuklearnog odvraćanja

NATO je objavio najnoviju snimku s vježbi 'Steadfast Noon' koje su se u sklopu godišnjih aktivnosti održale od 17. do 30. listopada ove godine.

Vježbe su se ove godine održale u zemlji domaćinu Belgiji, kao i iznad Sjevernog mora te Velike Britanije, a više desetaka vojnih zrakoplova sudjelovalo je u ovim vježbama. 

Ukupno 60 vojnih zrakoplova raznih varijanti iz 14 različitih zemalja testiralo je svoje sposobnosti nuklearnog odvraćanja. 

Neki dijelovi vježbi su i snimljeni te objavljeni na Twitteru NATO-a.

''NATO je vježbao sposobnosti nuklearnog odvraćanja nad sjeverozapadnom Europom. Vježba "Steadfast Noon" bila je rutinska, ponavljajuća aktivnost i nije povezana s nikakvim aktualnim događajima u svijetu. Nije korišteno bojevo oružje'', napisali su.

>> VIDEO Kijev se probudio pod raketama, dijelovi grada bez vode i struje: Očekuje se još napada!

Ključne riječi

Komentara 7

PR
prajdali100
18:56 04.11.2022.

Puno je po čitavom Svijetu neraščišćenih računa.Ali,kad krene !!!

TE
Teig1
18:54 04.11.2022.

Zašto nema sporazuma između EU i Rusije o međusobnom nenapadanju bilo kakvim oružjem, pa nek onda SAD priprema se pred vlastitim vratima na pacifiku od mogući udara a ne zavaliti Europu u crno kao prije i poslje 2 ww.

VI
vidum
19:05 04.11.2022.

Zašto gazda NATO saveza nikad ne vježba kod svoje kuće? Kad bi to činili, uvjeren sam da bi 12 vatrogasaca stradalih u kornatskoj tragediji i danas bili živi. Sjetimo se da je upravo tu za dva dana trebala biti zajednička vježba hrvatske i američke vojske, a da je odmah po događaju na mjesto izašla brojna hrvatska vojska i sve blokirala. Zašto? Nije teško zaključiti da oni nesretnici nisu stradali od šake trave nego od napalma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije