Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Nakon što se kamion zabio u kuću, traže ponovnu zabranu prometa

Inače, zabrana prometovanja za kamione teže od 7,5 tona već je bila ove godine na snazi, no zbog pritisaka prijevoznika i mjera koja je uvela Slovenija, početkom rujna pravilnik je stavljen van snage. Mjesečno kroz grad prođe do 10.000 kamiona.
07. prosinca 2019. u 15:29 3 komentara 1383 prikaza
Foto: Grad Mursko Središće
Pogledajte galeriju 1/3

Ljudi koji žive u toj kući samo pukim slučajem nisu nastradali. Mogli su sjediti za obiteljskim stolom pri ručku i nastradati, a da ne bi ni znali što ih je snašlo. Cijela obitelj! -  kaže gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak nakon prometne nesreće u kojoj je poginuo 57-godišnji vozač iz Štefanca koji se kamionom zaletio u obiteljsku kuću.

Putnički vlak u Splitu iskočio iz tračnica Nesreća U Kaštelima Rano jutros putnički vlak izletio iz tračnica

Tragova kočenja nema, pa se pretpostavlja da mu je pozlilo. Najoštećenija je kuhinja. Grad, napominje Srpak, preuzima sve daljnje aktivnosti oko obnove kuće. Obitelji je dodijeljena jednokratna pomoć i smještena je kod rodbine. Nesreća je skrenula pozornost na dugogodišnje zahtjeve Grada da se izgradi zaobilaznica i da se promet sa središta grada preusmjeri na nju. No, za to će trebati još par godina, a sad je jedino rješenje da se ponovno uvede zabrana za vozila težine veće od 7,5 tona, s time da se od te zabrane izuzmu lokalni prijevoznici. Takav zahtjev je u ime građana poslao ministru mora, prometa i infrastrukture Olegu Butkoviću.

 | Autor : Grad Mursko Središće Foto: Grad Mursko Središće

- Razumijemo prijevoznike i smatramo da imaju pravo na brzo, efikasno i sigurno prometovanje, a to im se ovim pravcem može omogućiti isključivo zaobilaznicom. Za sve građane koji žive uz cestu D-209, za djecu, bicikliste, za sigurnost imovine i nezagađenje tražimo da se promet koji tu ne mora ići makne. I to odmah! - ističe Srpak. Inače, zabrana prometovanja za kamione teže od 7,5 tona već je bila ove godine na snazi, no zbog pritisaka prijevoznika i mjera koja je uvela Slovenija, početkom rujna pravilnik je stavljen van snage. Mjesečno kroz grad prođe do 10.000 kamiona. 

Kova d.o.o.
HRVATSKI PROIZVOD
Domaća tvrtka napravila samosterilizirajući kontejner koji efikasno čisti zrak od mikroorganizama poput bakterija i virusa
PBZ
#OSTAJEMDOMA
Vodič za biznis: online usluge koje će vam dati uvid u poslovanje u svakom trenutku
  • Bruno_Bear1:

    Treba zabraniti svako prometovanje po ulici sramotnog naziva.

  • lazovcina:

    Kamion 12-ton, juri kao avion, ooopaaa, kao aviooon....

  • Ante III:

    V Medimurju se delaju samo zaobilaznice do shoping centra. Nogostupi Tak da imas osjecaj dok se vozis z beciklinom da si u barci na moru. I prilazne ceste za mrtve poduzetnicke zone.