Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jedva 20 dužnosnika

Načelnica Gornje Rijeke: Svi u upravi nismo isti, fale stručnjaci

Stefa Tuksa
ARHIVA VL
10.12.2010.
u 15:00

U Koprivnici su dužnosnici i državni službenici učili o problemu sukoba interesa i suzbijanju korupcije. Rado su iznijeli svoje komentare

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa te ministarstva pravosuđa i uprave u Gradskoj vijećnici u Koprivnici održali su edukaciju dužnosnika i državnih službenika na temu sukoba interesa i suzbijanja korupcije. Odazvalo se njih samo 20-ak, ali dinamičnosti nije nedostajalo. Hrvatska se na rangu percepcije korupcije nalazi u sredini s indeksom 4,1. Za usporedbu, indeks Novog Zelanda je 9,3 (visoko razvijena demokracija), a Rusije 2,1.

– Bogate zemlje nisu uređene zato jer su bogate, već su bogate zato jer su dobro uređene – istaknuo je Zorislav Antun Petrović.

Važnost edukacije potvrđuju i komentari dužnosnika.

– U isti koš trpaju načelnike koji jedva spajaju kraj s krajem i ostale koji se bave malverzacijama i korupcijom. Nismo svi u upravi isti, a mi imamo kronični nedostatak stručnih kadrova – rekla je Štefica Tukša, načelnica Gornje Rijeke.

Ključne riječi

Komentara 1

ZD
Zdravek
15:58 10.12.2010.

\"U isti koš trpaju načelnike koji jedva spajaju kraj s krajem i ostale koji se bave malverzacijama i korupcijom\" osim edukacije, ocito fali i malo zdrave pameti kako to se ti koji krpaju kraj s krajem ne zapitaju da lii je problem i u njihovim placama od 10-15 tisuca kunica za razne nacelnike docelnike procelnike i ko zna kakve kvazi-celnike i za njihove zamjenike i sekretarice? oni ne vide da osim kvalitete, da je problem i kvantitete uprave ali oni sami sebe smatraju svrhom i ni slucajno da ih neko trpa u isti kos sa negativcima, kaj ne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije