Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomoć životinjama

Na Suzinom oglasniku možete prijaviti izgubljene ili pronađene životinje na području Sisačko-moslavačke županije

Foto: Privatni album
1/2
04.01.2021.
u 15:40

Kako bi se pronađeni što prije vratili svojim obiteljima, a izgubljeni što prije pronašli, važno je da su sve informacije na jednom mjestu

U potresima koji su pogodili Sisačko-moslavačku županiji srušeni su brojni domovi, njihovi stanovnici uglavnom su se sklonili na sigurnija mjesta dok napuštenim dvorištima i dalje lutaju životinje. Pobjegle od potresa ili ostavljene, traže ljude i hranu, a pomažu im brojni volonteri pristigli iz svih krajeva Hrvatske.

Kako bi se izgubljeni što prije pronašli, a oni koji su pronađeni što prije vratili svojim obiteljima ili smjestili na sigurno dok to ne bude moguće, najvažnije je da sve informacije budu na jednom mjestu. Zbog toga je važno svaku izgubljenu ili pronađenu životinju prijaviti, a jedna od baza u kojoj su pronađeni i izgubljeni na jednom mjestu je Suzin oglasnik.

– Do sada je na Suzinom oglasniku objavljeno oko 35 oglasa za izgubljene i nađene životinje s područja pogođenih potresom. Od iznimne je važnosti da se sve informacije slijevaju na jedno mjesto kako bi se lakše i brže spajale – kaže Jadranka Dragović, koja svaki oglas objavljuje i na Facebook stranici i tako omogućava da ga vidi što više ljudi.

Foto: Privatni album

Prijava je vrlo jednostavna, kad otvorite link https://suza.hr/ u gornjem desnom uglu žutom bojom označeno je polje Predaj oglas. Aplikacija Suzinog oglasnika može se postaviti na zaslon mobitela pa se oglasi lako mogu postavljati i na terenu, bez upotreba laptopa i kompjutora.

Na obvezu prijave izgubljene ili pronađene životinje upozorili su i Prijatelji životinja, kao i Ministarstvo poljoprivrede. Sve životinje pronađene na području pogođenom potresima imaju vlasnike, a onima za koje nitko neće pitati gdje su i neće tražiti da ih se vrati mogu se tražiti novi domovi tek nakon zakonskih rokova za to i uz poštivanje propisanih postupaka udomljavanja. Upravo iz tih razloga važno je znati gdje su privremeno zbrinute životinje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije