Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRADALE I ŽIVOTINJE

Prijatelji životinja: Situacija je jako loša, osobito u selima u kojima su kuće jako oštećene

Foto: Prijatelji životinja
1/3
31.12.2020.
u 21:10

Mnoge životinje su pobjegle od straha tijekom potresa i njihovi skrbnici ih traže, a velik broj ostao je zarobljen ispod dijelova srušenih objekata ili su poginule u razrušenim štalama i štagljevima

Mnogi požrtvovni pojedinci, udruge, skloništa, veterinari i vatrogasci upravo su na terenu u područjima pogođenima potresom nastojeći pomoći ne samo ljudima nego i životinjama, izvijestila je udruga Prijatelji životinja.



Iz udruge dodaju da su u neprekidnom kontaktu s njima kako bi im pomogli logistički i organizacijom.

- Javljaju nam da je situacija jako loša, osobito u selima u kojima su kuće jako oštećene ili sravnjene sa zemljom. Osim velike patnje ljudi koji, unatoč kiši, blatu i hladnoći, ne žele napustiti svoje domove, makar bili oštećeni ili srušeni, jednako pate i životinje. Mnoge su pobjegle od straha tijekom potresa i njihovi skrbnici ih traže, a velik broj ostao je zarobljen ispod dijelova srušenih objekata ili su poginule u razrušenim štalama i štagljevima. Volonteri pokušavaju pomoći nađenim i napuštenim životinjama kako bi bile što prije zbrinute i, po mogućnosti, vraćene svojim skrbnicima koji ih traže ili kako bi našle nove udomitelje - poručuju Prijatelji životinja.

Napominju da se na stranici www.prijatelji-zivotinja.hr/potres mogu pratiti sve detaljne informacije s kontaktima svih onih koji nude i traže pomoć za životinje i smještaj obitelji koje su ostale bez domova, zajedno s njihovim kućnim ljubimcima.

- Stranica se stalno ažurira najnovijim informacijama pa nam javite što treba vama, vašim životinjama ili nekome za koga znate da mu treba pomoć, ili ako nudite konkretnu pomoć ili trebate objaviti neku napomenu. S obzirom na to da je jako važno da svaka životinja bude javno evidentirana, molimo sve koji na područjima pogođenima potresom pronađu napuštenu životinju da ju OBAVEZNO upišu u bazu u Suzinu oglasniku na https://cutt.ly/tjytfw0 kako bi ju skrbnici koji ju traže mogli lakše pronaći! Podaci o pronađenoj životinji upisuju se u gornji desni ugao stranice označen žutom bojom – „PREDAJ OGLAS” - dodaju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije