Naslovnica Vijesti Hrvatska

Na obljetnicu seljačke bune poljoprivrednici blokirali ceste

Seljaci traže isplatu zaostalih poticaja iz 2011. i 2012. te oslobađanje plaćanja vodnog i komunalnog doprinosa
11. veljače 2013. u 16:39 4 komentara 4 prikaza
prosvjed ludbreg,portal (1)
Foto: Marinko Jurinec/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Četiristočetrdesetu godišnjicu velike seljačke bune Matije Gupca hrvatski seljaci odlučili su obilježiti pobunom i blokiranjem cesta. Naime, u ponedjeljak je počeo prosvjed seljaka ogorčenih zbog neisplate poticaja za lanjsku i dijelom 2011. godinu. Prosvjedovalo se u Varaždinskoj, Požeško-slavonskoj, Brodsko-posavskoj i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, a u seljačkim zahtjevima, osim poticaja, je i zahtjev za besplatnu legalizaciju gospodarskih zgrada na selu i zahtjev za oslobađanje od plaćanja vodnog i komunalnog doprinosa. Sa svih prosvjednih točaka prosvjednici su poručili Ministarstvu i Vadi da im više ne vjeruju te da traže žurne isplate poticaja.

Također, kažu da zaraženo mlijeko koje se pojavilo na policama hrvatskih trgovina nije s njihovih farmi, nego iz uvoza. Prosvjedi će se nastaviti i idućih dana.

>>Ogorčeni seljaci s traktorima izišli pred Agenciju za plaćanja

smoker box
SAVRŠENA AROMA
Nedostaje vam onaj karakterističan miris dimljenja, a ne želite se odreći komfora plinskog roštilja?

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Niškorist
  Niškorist:

  Traže Matiju Gupca ?

 • intellegens:

  Hoce poticaje, zele legalizirati bespravno sagradene objekte za jednu kunu, ne zele placati vodu, ne zele placati komunalije, ne zele placati porez kuda sve ovo vodi ? Na kraju ce reci da ne zele vratiti ni kredite novac koji su ... prikaži još!u im banke posudile.

 • taxy666:

  Ogromnu podršku imate i nedajte se slomiti. 15.02. ce veliki prosvjed biti. Idemo se udružiti. Dosta je ovih prodanih duša što pune trbuhe na balovima za Slavoniju (izvode dame svoje na večeru, iako mislim da bi bilo bolje da ih ... prikaži još! se provoza do Sibinja hehehehehe), no vidim po forumima prava buna se tek sprema (neke čekaju i EU) Čuvajte jedni druge. Malo sam si dao truda i proučio, cijenu svega su digli na 200% a najmanje proizvođaču. Najmanje radniku. Moja prva i osnovna za prosvjed je UZELI SU SVIMA SAMO NE NJIMA!!!! Ajmooooo (citiram Mamića) hehehehehe a Ministra nakon izjave bliskih mu suradnica ne mogu očima gledati...