Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
snažan potres

Muškarac u SAD-u ušao u tursko veleposlanstvo i donirao 30 milijuna dolara za žrtve

Potres
Foto: Reuters/PIXSELL
1/10
12.02.2023.
u 11:26

Broj mrtvih u Siriji i Turskoj raste. Za  posjeta Kahramanmarasu u Turskoj, voditelj humanitarne agencije UN-a Martin Griffiths izjavio je da će se broj poginulih "udvostručiti ili čak i više od toga".

Spasioci u južnoj Turskoj upozorili su da su napori da se pronađu preživjeli nakon potresa otežani izbijanjem nasilja, dok broj mrtvih u Siriji i Turskoj raste. Za  posjeta Kahramanmarasu u Turskoj, voditelj humanitarne agencije UN-a Martin Griffiths izjavio je za Sky News da će se broj poginulih "udvostručiti ili čak i više od toga". "Zapravo, nije se stvarno ni počelo brojati mrtve", rekao je Griffiths."Uskoro će ljudi zaduženi za potragu i spašavanje prepustiti mjesto humanitarnim agencijama koje će se idućih mjeseci brinuti za stradale u potresu", rekao je Griffiths u subotu u video na Twitteru.

Anonimni muškarac u Sjedinjenim Državama donirao je 30 milijuna dolara žrtvama potresa u Turskoj i Siriji, prema pakistanskom premijeru Shehbazu Sharifu, koji je tu vijest objavio u subotu na Twitteru.

“Duboko sam dirnut primjerom anonimnog Pakistanca koji je ušao u tursko veleposlanstvo u SAD-u i donirao 30 milijuna dolara za žrtve potresa u Turskoj i Siriji”, tvitao je premijer. "Ovo su tako veličanstvena djela filantropije koja omogućuju čovječanstvu da pobijedi nad naizgled nepremostivim izgledima", dodao je Sharif. 

Turska državna novinska agencija Anadolu potvrdila je vijest CNN je zatražio komentar od veleposlanstva.

Spasioci su izvukli sedmomjesečno dijete i adolescenticu žive u nedjelju u zoru, gotovo tjedan dana od potresa koji je u Turskoj i Siriji usmrtio više od 28.000 ljudi no taj bi se broj mogao "udvostručiti", upozoravaju Ujedinjeni narodi. "Ti si čudo", poruka je video snimke djevojčice od 13 godina izvučene ispod ruševina u Gaziantepu u Turskoj, dobrano nakon kritičnih 72 sata od katastrofe, a koju je turska agencija Anadolija podijelila na Twitteru.

Video: Spasioci zaplakali nakon što su spasili dječaka u Hatayu u Turskoj

 

Ključne riječi

Komentara 6

VA
vadis1
14:28 12.02.2023.

Bravooo za velikodusnog covjeka dobra srca!

CO
coky
13:15 12.02.2023.

Pa svatko normalan, mora podjeliti svoje bogatsvo s potrebnim ljudima, pogotovo, ako je u godinama. Što da ga pokopaju kao faraona s tom lovom ?

LL
lijepa_li si
13:18 12.02.2023.

evo ova dvojica "kritizera" vjerojatno nikad nisu, nikad neće pomoć potrebitom, pravdajući to partijetinom nekojom! ...dok brvno u svom oku ne vide

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije