Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ambulante bolnica prepune zaraženih, virus uzeo šestu žrtvu

Muškarac (55) u sisačkoj bolnici preminuo od svinjske gripe

gripa
Arhiva VL
Autori: tu, žg, mpk, sh/VLM, rk
18.11.2009.
u 18:47

Devetero pacijenata u zagrebačkoj Zaraznoj bolnici na respiratorima. Epidemija svinjske gripe mogla bi potrajati do proljeća

Svinjska je gripa uzela i šestu žrtvu u Hrvatskoj. U srijedu poslijepodne na zaraznom odjelu sisačke Opće bolnice preminuo je muškarac. Neslužbeno doznajemo da je riječ o Ivanu K. (55) iz Repušnice kod Kutine. U četvrtak je iz sisačke bolnice i službeno potvrđeno kako je preminuo od pneumokokne sepse, kao komplikacije izazvane virusom, tzv. svinjske gripe.

U nedjelju se javio u Dom zdravlja Kutina jer je osjetio simptome kakve je imala njegova supruga koja je nekoliko dana prije zadržana na zaraznom odjelu sisačke bolnice zbog visoke temperature i opće slabosti.

– Stručnjaci predviđaju da će epidemija svinjske gripe potrajati dulje nego što su očekivali, pa bi se Hrvati s virusom H1N1 mogli hrvati do proljeća – rekao je dr. Zvonimir Šostar, pročelnik zagrebačkog Ureda za zdravstvo.

Ravnatelj zagrebačke Zarazne bolnice prof. Antun Beus kaže da sa simptomima gripe kroz bolnicu prolazi dvjestotinjak ljudi u danu, a danas je hospitalizirana 31 osoba. Dodao je da je na respiratoru osam odraslih i 10-godišnja djevojčica kojoj je iz dana u dan sve bolje.

Danas je u splitskoj bolnici primljeno šest novih pacijenata. Među njima je i dvoje mališana koji su na Dječjem odjelu, no, na sreću, nitko nije životno ugrožen. U Puli su simptomi svinjske gripe potvrđeni samo u tri pacijenta. Virus gripe najviše je napao osnovnoškolce i Puljane do 40 godina.

Ključne riječi

Komentara 4

RE
retriver
09:47 19.11.2009.

ovo brojanje mrtvih po novinama je katastrofa,a pogotovo navođenje imena i prezimena

NJ
njofra75
12:34 19.11.2009.

Western01 ajde mi reci zasto su onda maknuli moj komentar, medicinska industrija je puno jaca od naftne industrije pa ako se zbog nafte stvaraju ratovi, pitaj se sta bi napravile industrije ljekova i oni koji stoje iza njih da cim vise izadu na trzista.

WE
western01
06:42 19.11.2009.

...njofra HEBO te taj video..neznas sto govoris...laz i prevara...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije