Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mogu se koristiti

MUP poslao obavijest o korištenju osobnih iskaznica za vrijeme glasovanja

Osobna iskaznica
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
02.07.2020.
u 13:48

Za vrijeme glasovanja, 5. srpnja, građani mogu koristiti osobne iskaznice kojima je rok važenja istekao počevši od dana 11. ožujka 2020. godine, kada je u Republici Hrvatskoj proglašena epidemija

S obzirom na koronavirus i potrebu odgovornog ponašanja i pridržavanja epidemioloških mjera, MUP je podsjetio građane da je i dalje omogućeno korištenje isprava kao što su osobna iskaznica, putovnica ili vozačka dozvola ako im je rok važenja istekao, tijekom trajanja epidemije koronavirusom, počevši od 11. ožujka 2020. godine.

Navedene isprave građani će moći koristiti najdulje 30 dana od dana proglašenja prestanka epidemije, a koristiti ih mogu i prilikom glasovanja na biračkim mjestima 5. srpnja.

Podsjetili su građane kojima je nužno potrebna nova putovnica radi putovanja u pojedinu državu da putovnicu mogu ishoditi na mjestima obavljanja upravnih poslova, bez obzira na mjesto svojeg prebivališta.

Građani koji moraju ishoditi putovnicu u žurnom postupku zahtjev mogu podnijeti u Policijskoj upravi zagrebačkoj, gdje će im se putovnica izdati u roku od 48 sati od podnošenja zahtjeva, ali mogu zahtjev za žurnu putovnicu podnijeti i u bilo kojoj drugoj policijskoj upravi, gdje će im se putovnica izdati u roku od tri radna dana od dana podnošenja zahtjeva.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije