Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Bivša ministrica Mrak Taritaš nije došla zbog neuredne dostave, suđenje odgođeno

Dostava poziva za bivšu ministrici nije bila uredna, što znači da joj poziv nije uručen
07. prosinca 2017. u 13:42 8 komentara 904 prikaza
Anka Mrak Taritaš
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Zbog nedolaska Anke Mrak Taritaš, bivše ministrice graditeljstva, koja je trebala sjesti na klupu za svjedoke, na zagrebačkom Županijskom sudu odgođeno je suđenje Željku Horvatu i drugima optuženima u aferi GUP.

Ivo Lola Ribar MIČU LI BISTU ILI NE? O Lolinoj sudbini odlučuje povjerenstvo u kojemu su Bandićevi ljudi

Dostava poziva za bivšu ministrici nije bila uredna, što znači da joj poziv nije uručen. Ona je trebala svjedočiti jer je u vrijeme koje je inkriminirano optužnicom bila pročelnica Gradskog zavoda za prostorno planiranje.

Ispitana u istrazi iskazivala je kada i kako se mogao mijenjati GUP, pa je među ostalim navela: – U prostornom planiranju mogućnost ispravka greške postoji u tri slučaja, kod klasične greške u pisanju, kod neusklađenosti kartograma i kada tijekom javne rasprave stranka stavi primjedbu i kada tu primjedbu usvoji Gradska skupština Grada Zagreba.

Promjene koje se odnose na promjenu katnosti, prenamjenu zemljišta i slično mogu se napraviti jedino i isključivo kroz zakonom propisani postupak izmjena i dopuna prostornih planova, što u ovim konkretnim slučajevima nije napravljeno – kazala je u istrazi Mrak Taritaš.

Anka Mrak Taritaš
1 / 8
Anka Mrak-Taritaš

USKOK Horvata, Davora Jelavića, Jadranku Veselić Bruvo, Ivicu Fanjeka, Vidoja Buluma, Gretu Augustinović Pavičić te Petra Milasa i Andreje Gazdek tereti da su malverzacijama oko izmjena GUP-a oštetili Grad Zagreb za oko 68 milijuna kuna. Suđenje im je počelo u veljači ove godine, a svi oni niječu krivnju.

Horvat je s Milanom Bandićem optužen i u aferi Agram u kojoj optužnica još nije postala pravomoćna iako je podignuta prije dvije godine. Spis je trenutačno na Vrhovnom sudu koji već mjesecima odlučuje hoće li se postupak razdvojiti u odnosu na jednog optuženika koji je teško bolestan. U tom postupku optužen je i Vidoje Bulum. Dodatnih pravnih problema ima i Davor Jelavić, kojem na zagrebačkom Županijskom sudu traje suđenje i za aferu Nadstrešnice.

Bista Ive Lole Ribara NA ZAHTJEV NZH Švaljek: Bandić pristao ukloniti bistu Ive Lole Ribara Zagreb: 6. sjednica Skupštine grada Zagreba Za Praljka Zagrebački zastupnici se sat vremena nisu mogli dogovoriti o minuti šutnje Zagreb: Radovi na izgradnji novog stambenog naselja Podbrežje MATEJA ŠOBAK Znanstvenici i dalje imaju prednost u Podbrežju. Naselju za, čini se, njih samo 21?! Bruna Esih GRADSKA SKUPŠTINA Esih: Nećemo uvjetovati zahtjevom uklanjanjem biste Ive Lole Ribara
Urednik i voditelj HTV-ove emisije Nedeljom u 2, Aleksandar Stankovic
Iskren
Stanković oduševljen: Ovo je muškarac koji zna što hoće, a ne Milanović i Jandroković
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti