Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

'Molila sam mamu da se razvede od oca, ali nije htjela'

Vidaković je i prije završio na sudu zbog obiteljskog nasilja.
19. listopada 2015. u 18:57 3 komentara 3316 prikaza
15.10.2015., Karlovac - Na Zupanijskom sudu u Karlovcu pocelo je sudjenje Marku Vidakovicu za ubojstvo supruge u Svetom Roku.
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

– Ne moraš dolaziti kući, a majka ti se nije javila na mobitel jer joj nije
dobro, razbila se sva, valjda se napila – rekao je Marko Vidaković sinu Dragi 6. kolovoza prošle godine.

Sinu je ta zadnja rečenica bila sumnjiva jer majka nikada nije pila pa je odmah krenuo u Sveti Rok kod roditelja. Mučio ga je razgovor s majkom dan prije kada mu je rekla da je otac opet pijan. Znao je da je tada agresivan, vrijeđa majku, prijeti joj. Kada je došao kući, našao je majku u nesvijesti s posjekotinom na čelu, krvavu, kako leži u krevetu. Pozvao je Hitnu pomoć, a majka je od posljedica premlaćivanja preminula 12. kolovoza prošle godine u bolnici u Zadru. Zbog teškog ubojstva supruge Šimice, Vidakoviću je počelo suđenje na Županijskom sudu u Karlovcu.

– Kada je bio trijezan, bio je prekrasna osoba, osjećajan, vrijedan, šalio se s nama. Skrbio je čitav život za sve nas, ali kada je popio, postao je druga osoba. Bio je agresivan, vikao je na nas, tjerao  nas iz kuće, majku je zvao pogrdnim  imenima, prijetio da će nas sve pobiti. No, majka ga je uvijek branila. Molila sam je da se razvede od njega jer je alkohol sve teže podnosio i bojala sam se da će jednog dana doći do najgoreg. Nije ga htjela ostaviti i uvijek  mu se vraćala – pričala je na sudu kći kroz suze dodavši da se njezina majka ocu nikada nije suprotstavljala.

Vidaković je i prije završio na sudu zbog obiteljskog nasilja.  

>> Zbog bika vilama, nožem i šakama nasrnuo na djecu 

>> Nasilje oko nas: Svi o prevenciji, a žene ipak ubijaju

Leon Lučić vrijeđao i pljuvao prilikom privođenja
ISPITIVANJE ZA IZNUDU
Mrzovoljni Leon Lučić vrijeđao i pljuvao prilikom privođenja: 'Gdje ste, bando destruktivna!'
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj
  • Hygeia:

    U toj drzavi nista ne ide bez alkohola,od 100 ljudi 95 ih je pijano .Strasno kakve strahote mnoga djeca moraju gledati umjesto da uzivaju u bezbriznom djetinjstvu i roditeljskoj ljubavi.Te zene uopce nerazumijem koje sa takvim pijancima zive.Umjesto da se ... prikaži još!se razvedu,odlaze i vracaju se sve dok do takve strahote ne dode.Nikada se nebi htjela druziti sa alkoholicarima,agresivcima i vulgarnim osobama.Gledam tu u HR.alkohol se pije kao da vodu piju,sve nesto jako zedna nacija.