Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Daroviti

Mladi Bjelovarčani najbolji u državi u informatici i fototehnici

prvaci bj (1)
Foto: DAMIR ŠPEHAR/PIXSELL
1/3
27.05.2011.
u 13:18

Od 50 učenika, koliko ih je bilo na državnim natjecanjima, državni su prvaci dvojica, Petar Ćurković iz Tehničke škole i Matko Meštrović iz Prve osnovne

Prema podacima županijskog Upravnog odjela za prosvjetu i obrazovanje, čak oko 4000 učenika iz Bjelovarsko-bilogorske županije sudjelovalo je na nekom natjecanju, od školske do državne razine. U županiji je, inače, više od 13.000 učenika, u 26 osnovnih škola i 15 srednjih.

Samo dva prvaka

Nakon izlučnih školskih i zahtjevnijih županijskih natjecanja, pravo nastupa na državnim natjecanjima ove godine izborilo je tek 50 učenika u pojedinačnoj konkurenciji te tri zbora, dva iz Bjelovara i jedan iz Daruvara. Od svih njih prestižnu titulu državnih prvaka osvojila su dva učenika, osnovnoškolac i srednjoškolac, te dva bjelovarska zbora. Petar Ćurković, maturant bjelovarske Tehničke škole, u Rapcu je postao državni prvak u osnovama informatike u strukovnim školama, natjecanju koje je u Hrvatskoj okupilo 878 učenika, od kojih je na državnom nastupilo tek njih osam.

– Nije bilo posebno teško jer sam se dobro pripremio – skromno ističe Petar dodajući da je sretan što će mu prvo mjesto pomoći da se upiše na Fakultet za elektrotehniku i računalstvo.

Za prvo mjesto 700 kuna

Dodaje da mu je to prvo sudjelovanje u natjecanju te da mu je žao što nije sudjelovao i prije jer bi tako više naučio i stekao više iskustva. Za uspjeh škola ga je nagradila sa 700 kuna, za pobjedu na županijskom dobio je 200 kuna te 500 za pobjedu na državnom natjecanju. Matko Meštrović, učenik 6. razreda bjelovarske Prve osnovne škole, na natjecanju mladih tehničara u Puli postao je državni prvak u fototehnici pobijedivši u konkurenciji 28 učenika.

– Najprije smo pisali test, a zatim smo fotkali – tema je bila Život u gradu – kaže 13-godišnjak dodajući da su morali snimiti do 30 fotografija i zatim izabrati i obrazložiti najboljih šest. Već godinu dana član je Fotokluba Bjelovar, a fotografiranje ga zanima od malih nogu. Nagrada za prvo mjesto mu je sudjelovanje na desetodnevnoj radionici, o kojoj još ne zna sve detalje.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije