Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Mlada žena odbacila Islam i slikala se u bikiniju pa dobila prijetnje smrću

Na radikalan potez odlučila se dok je bila s obitelji u Kuvajtu, odakle se u zračnoj luci udaljila od roditelja i odletjela u Bangkok.
05. veljače 2020. u 12:38 5 komentara 2798 prikaza
Foto: Twitter

Mlada žena iz Saudijske Arabije našla se na meti bijesnih nekadašnjih sugrađana nakon što je pobjegla u Kanadu, odbacila Islam i objavila fotografiju na kojoj sjedi na plaži u bikiniju. Rahaf Mohammed al-Qunun napisala je da je bijeg najbolji potez njezinog života jer je pobjegla od fizičkog, emocionalnog i verbalnog zlostavljanja svoje obitelji.

Mohammed bin Salman crna statistika U Saudijskoj Arabiji rekordan broj smaknuća – čak 184

- Bila sam mjesecima zatvorena u kući. Nisam smjela voziti niti putovati, a prijetili su mi da će me ubiti ako nastavim sa školovanjem - pojasnila je djevojka koju je obitelj, kako navodi, sprječavala da živi. Na radikalan potez odlučila se dok je bila s obitelji u Kuvajtu, odakle se u zračnoj luci udaljila od roditelja i odletjela u Bangkok.

Imigracijska policija odbila joj je ulazak u državu te su joj oduzeli putovnicu. Dok je čekala deportaciju u hotelskoj sobi, al-Qunun je stolom zabarikadirala vrata te je svoju priču podijelila na društvenim mrežama koristeći hashtag #SaveRahaf. Cijeli slučaj došao je i do UN-a koji joj je dodijelio zaštitu, a nakon toga ponuđen joj je azil u Kanadi.

- Stvarno se osjećam tužno zbog žena poput tebe. Saudijci žive u sreći. Žive normalno, voze, idu u trgovačke centre, a žene sada putuju same. Pa sam naš prorok Muhammed rekao je da žene i muškarci su jednaki - napisao joj je jedan muškarac ispod slike.

Međutim, al-Qunun se s time ne slaže i dosta joj je toga da muškarci kontroliraju žene koje bi trebale biti slobodne kao i oni, prenosi Metro.

 

objavio na Instagramu
Šprajca šefovi snimali kako dolazi na posao, njegova reakcija je urnebesna
HT e-Liga
INTERVJU
'Nakon uspjeha HT e-Lige, još jače ulazimo u e-gaming segment'
 • Bela:

  hahaha - pa naravno da je to napisao muškarac - ONI žive u sreći. odvratni su! curi od srca želim sve najbolje i čestitam na hrabrom činu!

 • Avatar Viktor999
  Viktor999:

  Sad će ajatolasi, mule ili kako već ta gamad sebe naziva, otvoriti lov na glavu te hrabre žene uz svesrdnu pomoć ˝progresivnih˝snaga u EU , koje čine sve da cijela Evropa postane novo mecca (namjerno malim slovima) za sljedbenike lažnog proroka...

 • gragakarlovac:

  Kanada je genijalna...malo po malo mijenjaju muslimane u krščane jer im nude život bez mržnje i onda ovi progledaju. Bravo!