Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MODERNIZACIJA DOMA

Ministrica Tramišak u Iloku uručila ugovor o rekonstrukciji Doma za starije i nemoćne osobe

Ministrica Tramišak u Iloku
Foto: Branimir Bradarić
1/4
11.10.2021.
u 12:57

Ravnateljica Doma Darija Nikolić pojasnila je kako je provedenim projektom u Domu povećan smještajni dio za palijativnu skrb koji sada može primiti deset palijativnih bolesnika

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak ravnateljici Doma za starije i nemoćne osobe u Iloku Dariji Nikolić uručila je danas ugovor za sufinanciranje provedbe EU projekta rekonstrukcije i obnove palijativnog odjela Doma. Prema riječima Tramišak projekt je realiziran u razdoblju od 2014. do 2020. godine iz Interreg IPA projekta prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija.

- Vrijednost projekta iznosila je milijun eura. Cilj je bio dodatno modernizirati ovaj Dom, ponuditi nove usluge i dodatno educirati zaposlene, rekla je Tramišak napominjući kako Dom u Iloku skrbi za 190 korisnika.

Ravnateljica Doma Darija Nikolić pojasnila je kako je provedenim projektom u Domu povećan smještajni dio za palijativnu skrb koji sada može primiti deset palijativnih bolesnika. Kroz projekt su rekonstruirali odjel, ugradili dizalo, opremili sve sobe medicinskim i drugim pomagalima ali i nabavili uređaje za fizikalnu terapiju kao i električno vozilo.

Nakon uručenja ugovora Tramišak je obišla povijesnu jezgru grada Iloka i Poljoprivrednu zadrugu TRS te se upoznala s radovima na projektima koji su financirani kako iz proračunskih sredstava Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, tako i iz fondova EU.

- Došla sam uručiti i dva ugovora vezanih za gospodarenje otpadom i reciklažno dvorište, te za sanaciju odlagališta otpada.  Isto tako došla sam i obići radove na najvećem projektu obnove kulturne i povijesne jezgre grada Iloka, u vrijednosti veće od milijun kuna.  Riječ je o sanaciji ogradnog zida u Srednjovjekovnoj jezgri grada, rekonstrukciji pješačkih staza unutar parkovnih površina i samom gradu, te rekonstrukciji javne rasvjete, a koji su sufinancirani iz državnog proračuna. Tu je i projekt „ESIF 50“ rekonstrukcije zidina, zgrade Žitnice, Podrumareve kuće i Franjevačkog samostana u vrijednosti 4 milijuna kuna, koji je sufinanciran sredstvima iz fondova EU, rekla je Tramišak.

Poručila je i kako je kulturna baština grada Iloka od nacionalnog interesa, a na području cijele Vukovarsko–srijemske županije postoje ugovori u vrijednosti od oko 160 milijuna kuna, za obnovu kulturne baštine toga područja. Izrazila je i nadu da će radovi biti završeni u predviđenim rokovima, te da će cjelokupan projekt biti realiziran do kraja 2023. godine. Poručila je i kako ovo nije kraj ulaganjima u grad Ilok, te kako će se i dalje nastaviti financirati novi projekti, koji su ključni za razvoj turizma na području naše županije. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije