Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrijedni 7,2 mil. kn

Ministrica Tramišak uručila ugovore o sufinanciranju EU projekata

Nataša Tramišak
Branimir Bradarić
17.09.2021.
u 20:40

- Riječ je o sredstvima namijenjenim sufinanciranju EU projekata, dok Vinkovce i Vukovar čeka i provedba ITU mehanizma, rekla je Tramišak.

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak uručila je danas u Vinkovcima županu Vukovarsko - srijemske županije Damiru Dekaniću i zamjeniku gradonačelnika Grada Vinkovaca Josipu Romiću ugovore o sufinanciranju EU projekata, ukupne vrijednosti 7,2 milijuna kuna. Tramišak je također ugovore o sufinanciranju EU projekata uručila i ravnatelju Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije Iliji Coti i direktorici Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovca VIA Vinkovci Danijeli Slipčević.

- Riječ je o sredstvima namijenjenim sufinanciranju EU projekata, dok Vinkovce i Vukovar čeka i provedba ITU mehanizma. Govorimo o ulaganjima minimalno od 50 milijuna eura za urbani razvoj gradova, koji će razvijati svoje strategije i svoje strateške projekte.  Vukovarsko - srijemska županija do sada je povukla 3,8 milijardi kuna EU sredstava, a Grad Vinkovci milijardu kuna, rekla je Tramišak.

Govoreći o ugovorima Dekanić je rekao kako je riječ o ogromnim sredstvima koja su povučena.

- Usporedimo to s razdobljem od prije deset godina i vidjet ćemo da je to nemjerljivo, a što nas tek čeka u narednih deset godina? Ovo je prilika da zaustavimo odlazak ljudi i iskoračimo iz ovog lošeg ruralnog u razvijenu urbanu cjelinu, istakao je Dekanić.

Zamjenik gradonačelnika Grada Vinkovaca Josip Romić kazao je kako Grad Vinkovce zanima gospodarski razvoj i rast, a sredstvima sufinanciranja olakšat će se provedba brojnih gradskih projekata.

Komentara 3

BU
Bubalamala
09:36 18.09.2021.

Kome će to u đepove ,zna se!

M3
Miške 3
05:38 18.09.2021.

Ministrica Tramišak je zgodna , rado bi joj dao pusu.

DU
Deleted user
20:47 17.09.2021.

Auuu pa da se istočna Slavonija obnovi i sredi treba 3 -4 milijardi eura šta ovi prova..le

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije