Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Intervencijski plan

Plenković i Žalac u Okučanima: Mali gradovi imaju potencijal postati generatori razvoja

Plenković i Žalac u Okučanima
Foto: Ivica Galović/Pixsell
1/3
01.05.2019.
u 13:42

Intervencijski plan predstavlja operativni i strateški dokument područja koje se želi ojačati, uz definirane konkretne projekte koji doprinose ostvarenju ciljeva.

 U prisutnosti premijera Andreja Plenkovića, ministrica Gabrijela Žalac u Okučanima je uručila Odluke o području za koje će se izraditi Intervencijski plan predstavnicima gradova Pakrac i Lipik te općina Okučani, Gornji Bogićevci, Dragalić i Stara Gradiška.

Intervencijski plan predstavlja operativni i strateški dokument područja koje se želi ojačati, uz definirane konkretne projekte koji doprinose ostvarenju ciljeva.

- Riječ je o izrazito važnom i specifičnom Programu, nastalom u suradnji s lokalnim partnerima na terenu, koji najbolje prepoznaju što je bitno za razvoj njihovih područja. Najbrži put ka ravnomjernom razvoju svih dijelova Hrvatske je upravo decentralizirani pristup koji omogućuje kvalitetniju apsorpciju novaca iz EU fondova. Kontinuirano radimo na proširenju Programa integrirane regeneracije jer upravo mali gradovi imaju potencijal postati generatori razvoja - istaknula je ministrica Žalac.

Za provedbu projekata iz intervencijskih planova, svakom odabranom gradu su na raspolaganju sredstva u visini 22,5 milijuna eura. 

Komentara 15

AN
antonelić
14:29 01.05.2019.

" INTERVENCIJSKI PLAN " ?, a koji će nam krastavac intervencijski plan ... u što to treba intervenirati ? ... pa zar nismo već ušli u eru blagostanja koju je najavila dr.kolinda kraljica balkana ? ... skočio je bedepe , poskočio je rejting , poskočila je produktivnost branja boca , spašeni su opegeovi , spašena je sezona , spašeni si ljudi iz grupe borg , spašeni su lješinarski fondovi , spašena je brodogradnja , imunološki , petrokemija , riz odašiljači , hž cargo , rafinerija sisak , gredelj , đ.đaković ... zašto neka područja moramo ojačati koja su već jaka ? ... neki neprijatelji tvrde da su ta područja bliža razvoju albanije nego švicarske ... ali to su orijunaši , jugosoroševci , komunjare i djeca bivših oficira jna ... nemojmo im vjerovati !!!

Avatar siva_sova
siva_sova
14:42 01.05.2019.

Mali gradovi imaju potencijal postati generatori razvoja već 30 godina ali nažalost stalno glasaju za adeze pa to ne postanu...

JD
John Doe Jr.
15:01 01.05.2019.

ne mogu odlučiti tko je pametniji: plenković ili žalac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije