Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Plenković i Žalac u Okučanima: Mali gradovi imaju potencijal postati generatori razvoja

Intervencijski plan predstavlja operativni i strateški dokument područja koje se želi ojačati, uz definirane konkretne projekte koji doprinose ostvarenju ciljeva.
01. svibnja 2019. u 13:42 15 komentara 1201 prikaza
Plenković i Žalac u Okučanima
Foto: Ivica Galović/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

 U prisutnosti premijera Andreja Plenkovića, ministrica Gabrijela Žalac u Okučanima je uručila Odluke o području za koje će se izraditi Intervencijski plan predstavnicima gradova Pakrac i Lipik te općina Okučani, Gornji Bogićevci, Dragalić i Stara Gradiška.

Andrej Plenković daje izjavu BERLIN Plenković: Važno je da nas Francuska i Njemačka gledaju kao partnera

Intervencijski plan predstavlja operativni i strateški dokument područja koje se želi ojačati, uz definirane konkretne projekte koji doprinose ostvarenju ciljeva.

- Riječ je o izrazito važnom i specifičnom Programu, nastalom u suradnji s lokalnim partnerima na terenu, koji najbolje prepoznaju što je bitno za razvoj njihovih područja. Najbrži put ka ravnomjernom razvoju svih dijelova Hrvatske je upravo decentralizirani pristup koji omogućuje kvalitetniju apsorpciju novaca iz EU fondova. Kontinuirano radimo na proširenju Programa integrirane regeneracije jer upravo mali gradovi imaju potencijal postati generatori razvoja - istaknula je ministrica Žalac.

24. obljetnica akcije Bljesak Plenković u Okučanima: 'Ne obraćam pozornost na Hasanbegovićevu izjavu'

Za provedbu projekata iz intervencijskih planova, svakom odabranom gradu su na raspolaganju sredstva u visini 22,5 milijuna eura. 

Božićna zabava
SAVRŠEN BOŽIĆNI PARTY ZAČINJEN KREATIVNIM JELIMA
Božićna zabava za pamćenje ili noćna mora? Organizacija božićnog partija ne mora predstavljati dodatni stres
 • antonelić:

  " INTERVENCIJSKI PLAN " ?, a koji će nam krastavac intervencijski plan ... u što to treba intervenirati ? ... pa zar nismo već ušli u eru blagostanja koju je najavila dr.kolinda kraljica balkana ? ... skočio je bedepe , ... prikaži još! poskočio je rejting , poskočila je produktivnost branja boca , spašeni su opegeovi , spašena je sezona , spašeni si ljudi iz grupe borg , spašeni su lješinarski fondovi , spašena je brodogradnja , imunološki , petrokemija , riz odašiljači , hž cargo , rafinerija sisak , gredelj , đ.đaković ... zašto neka područja moramo ojačati koja su već jaka ? ... neki neprijatelji tvrde da su ta područja bliža razvoju albanije nego švicarske ... ali to su orijunaši , jugosoroševci , komunjare i djeca bivših oficira jna ... nemojmo im vjerovati !!!

 • Avatar siva_sova
  siva_sova:

  Mali gradovi imaju potencijal postati generatori razvoja već 30 godina ali nažalost stalno glasaju za adeze pa to ne postanu...

 • John Doe Jr.:

  ne mogu odlučiti tko je pametniji: plenković ili žalac